Asiatisk hverdagsmad
Foto: Anders Schønnemann

Asiatisk hverdagsmad

Jeg elsker at spise spicy mad. Og det asiatiske køkken er skønt, fordi det er så rigt på smag, grønt og samtidig er hurtig mad, som passer til hverdagen. Her er fem asiatiskinspirerede hverdagsretter, som kan give dig et hot eller krydret sus til de kolde dage.

Omelet med hot tamarinddressing
Jeg spiser denne omelet til morgenmad. Jeg er nemlig stor tilhænger af morgenmad med masser af smag. Er du ikke det, er det en smuk frokostret – rugbrød passer faktisk fint til − eller en dejlig start på et aftensmåltid.
Få opskriften her



Kålsalat med oksekød
Denne salat er et måltid i sig selv med kød i. Vælger du at lave den uden bøf, kan du bruge den som tilbehør til 2-4 personer. Gerne til kylling, lyst kød eller bøf. Og så er salaten også god dagen efter.
Få opskriften her




Blæksprutte i rød karry
Tiarmede blækspruttekroppe (tubes) fås frosne hos asiatiske supermarkeder og de fleste fiskehandlere. De er perfekte at stege lynhurtigt og skøn hverdagsmad (de er nemlig ikke så dyre). Kan du ikke skaffe dem, så prøv retten med kylling eller kammuslinger. Beregn 1 kyllingebryst eller 5-7 kammuslinger pr. person.
Få opskriften her



Rødfisk med pak choi
Pak choi er en asiatisk kåltype, der er mild og sprød. Den kræver kun kort tilberedning og er skøn lynstegt. Du kan lave retten med den fisk, du bedst kan lide. F.eks. torsk, kuller, makrel, kulmule eller endda sild. Sild og makrel er bedst stegt på panden.
Få opskriften her



Tom yam med kylling
Jeg synes, denne suppe er skøn, som den er. Men vil du have mere fylde, kan du komme fuldkornsnudler, kogte fuldkornsris eller bare en ordentlig bunke snittet kål i.
Få opskriften her



PRØV OGSÅ: Få 8 lækre opskrifter på sund aftensmad


Se, hvad vi ellers skriver om: Asiatisk mad