hollandaise
Foto: Getty Images | Hollandaise stammer fra Frankrig, men er i dag en klassiker i det danske køkken - i familie med bearnaisesaucen.

Hollandaise

Hvad er hollandaise?

Hollandaise er en hvid og cremet sauce, som helt traditionelt laves på smør, æggeblommer, citronsaft, salt og peber.

Sponseret indhold Af Mette Andersen 19.mar.2018 Mad

Kunsten er at lave en hollandaise, som ikke skiller og har den helt rigtige cremede konsistens.

Hollandaise serveres ofte med fisk, nye kartofler og dampede asparges. Kogte og dampede grøntsager smager nemlig godt med en cremet sauce. Prøv f.eks:
Hvide asparges med pocheret æg, sauteret spinat og hollandaisesauce

Hollandaise er desuden en fast ingrediens i den populære morgenmadsret Eggs Benedict og lækkert ud over pocherede æg.

Hollandaise stammer fra Frankrig, men er i dag en klassiker i det danske køkken - i familie med bearnaisesaucen. Forskellen på de to er er, at hollandaise laves på citronsaft eller hvidvin og ikke indeholder estragon.

Hvordan laver man hjemmelavet hollandaise?
1. Smelt smørret og fjern skummet.

2. Pisk æggeblommer sammen med citronsaft og pisk det over svag varme, til det tykner.

3. Pisk smørret i lidt ad gangen, til det bliver en cremet sauce.

4. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere citronsaft.

Nem og hurtig opskrift, der ikke skiller: Knorr hollandaise.
Den nye Knorr Hollandaise med 100 % naturlige ingredienser er det nemme og dejlige alternativ, som du vil kunne finde i dit eget køkken. Den 100% naturlige sauce er lavet på æggeblomme og citron med et strejf af hvid peber, den skiller med garanti ikke, og så smager den fantastisk. Med den nye sauce opnår du det samme gode resultat hver gang.

Tips til at lave den bedste sauce
• Smelt smørret ved svag varme, så der kommer bundfald. Det rene smør kan bruges til hollandaise (eller bearnaise). Når man steger i klaret smør, kan temperaturen blive højere.

• Citronsaften kan udskiftes med hvidvin eller hvidvinseddike.

• Hollandaisen må ikke blive varmere end 70 grader, da æggeblommerne ellers vil stivne og saucen blive grynet og skille. Tilbered evt. over et varmt vandbad.

• Det er vigtigt, at du ikke hælder din hollandaise over for varme asparges eller andre grøntsager, der er for varme. Varmen kan nemlig få din sauce til at skille.

PRØV OGSÅ: Grillet oksemørbrad med aspargessalat og hollandaisesauce

• Smørret til hollandaisen skal være køleskabskoldt, da det hjælper med at holde temperaturen nede, så saucen ikke skiller.

• Til hollandaise bruges kun æggeblommer. Overskydende æggehvide har flere dages holdbarhed i køleskab. Brug æggehvide i fars, til at pensle bagværk eller stiftpiskede i gratin, soufflé eller til sprøde, søde marengs.

 

 


Henter...