GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Snoede kanelsnegle fra Hjemmet
Foto: Runa Pihlmann

Snoede kanelsnegle fra Hjemmet

Snoede kanelsnegle

Vinterferie er lig med indendørs hygge med uldsokker, stearinlys og masser af kanelsnegle.

I år triller vi en tur over i vores lille hytte i Sverige for at holde vinterferie. Her hersker en særlig ro med naturen uden for vinduet og knitrende ild i brændeovnen. Det eneste, der mangler, er duften af nybagte kanelsnegle.

Svenskerne har nærmest patent på lækre ”kanelbullar”, som de vrider i sindrige snoninger. Jeg håber, du forstår min forklaring på, hvordan du laver snoningerne. Ellers kan du blot lave helt almindelige kanelsnegle – det ændrer jo ikke på smagen.

Disse kanelsnegle er lette og luftige med masser af fyld. For at undgå, at fyldet flyder ud under bagningen, sætter jeg sneglene i en papirform.

Ca. 50 stk.

Arbejdstid: 50 min.

Hævetid: 2 timer

Bagetid: 10 min.

50 papirforme

Dej:

200 g smør

6 dl sødmælk

1 pk. gær

1½ dl rørsukker

1 tsk. kardemomme

ca. 1 kg mel

Remonce:

150 g smør

100 g rørsukker

1½ spsk. kanel

1½ tsk. kardemomme

Til pensling:

1 æg

Drys:

perlesukker

1. Smelt smørret i en gryde, og hæld mælken i. Opløs gæren i den lune blanding. Hæld blandingen i en skål, og tilsæt sukker, kardemomme og mel lidt ad gangen (hold evt. lidt tilbage). Ælt dejen godt, og sæt den til hævning i 1 time et lunt sted med et viskestykke over.

2. Bland imens ingredienserne til remoncen.


3. Del dejen i 2, og rul hver portion ud til en firkant på ca. 40 x 50 cm.

4. Smør halvdelen af remoncen på halvdelen af den udrullede dej (på den lange led).

5. Fold dejen sammen én gang på den lange led, så dejen måler ca. 20 x 50 cm.

6. Skær dejen ud i ca. 25 strimler, sno hver strimmel lidt, læg strimlen dobbelt, vikl den 2 gange omkring din ene hånds pege- og langefinger, og træk den enden af dejstrimlen igennem de to snoninger.


7. Sæt kanelsneglen med snoningerne opad i en papirform på en bageplade med bagepapir .

8. Gentag med den anden portion dej.

9. Lad sneglene hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse i 1 time.

10. Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.

11. Bag sneglene ved 225 grader i ca. 10 min.

Sneglene smager bedst lune og nybagte, men kan sagtens fryses.

 

Tip: Du kan også lave helt enkle kanelsnegle ved at rulle dejen med remonce sammen til en roulade, og skære hver roulade til 25 snegle.

Se, hvad vi ellers skriver om: Runas madblog og Kanelsnegle