Sunde bananmuffins fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Sunde bananmuffins

Min søn er voldsomt begejstret for kage. Men da det nok ikke er så smart at fylde knægten med sukker hver dag, har jeg eksperimenteret mig frem til disse bananmuffins med lidt mørk chokolade, kanel og kardemomme.

Af:: Runa Pihlmann Foto: Runa Pihlmann
10. jun. 2013 | Mad | Hjemmet

Helt sukkerfri er de dog ikke, men min samvittighed har det bedre, end hvis jeg stikker ham en flødebolle.

Bare synet af de små muffins får hans mælketænder til at løbe i vand, og så gør det jo ikke noget, at han samtidig får både gulerod, squash og havregryn indenbords.

De er perfekte som en hurtig dessert, et lille mellemmåltid eller til at tage med på udflugt, når lækkersulten melder sig.

(ca. 15 stk.)

2 modne bananer

130 g sukker

½ vaniljestang + 1 spsk sukker

1 æg

1 lille gulerod

¼ squash

4 spsk mælk

150 g hvedemel

50 g havregryn

1 tsk bagepulver

½ tsk natron

40 g mørk chokolade 70%

½ tsk kanel

½ tsk kardemomme

  1. Mos bananerne med en stavblender og rør det luftigt med sukker og kornene fra vaniljestangen (blandet med 1 spsk sukker, så kornene bliver fordelt).

  2. Tilsæt æg, fintrevet gulerod, fintrevet squash og mælk og rør godt.

  3. Tilsæt mel, havregryn, bagepulver, natron, hakket chokolade, kanel og kardemomme og rør til ensartet konsistens.

  4. Fyld dejen i muffinforme (helst hårde) og bag ved 200 grader i ca. 20 min.


    De kan fint fryses.