sundhedstips

Foto: Marie Louise Munkegaard, Les Kaner, Pernille Ringsing, Kamilla Bryndum, Polfoto

12 skønne mænd om kvinder & sundhed

Helt ærligt: Hvad tænker mænd egentlig om kvinders fokus på flad mave og slankekure, og hvor meget går de selv op i det sunde liv? Her kommer 12 ærlige mænd med deres mening og bedste sundhedstips til kvinder.


Mikkel Kessler, bokser

„Du skal give dig selv de bedste forudsætninger. Jeg har haft et mål om at være det bedste, jeg kan være – og få det bedste ud af mig selv. For at gøre det er jeg nødt til at leve så sundt, som overhovedet muligt. Og fuldstændig økologisk. Undgå alt, jeg overhovedet kan af pesticider, tungmetaller og hormonforstyrrende stoffer.”

Peter Lund Madsen, hjerneforsker
„Det bedste, du kan gøre for din hjerne, er at lægge din smartphone fra dig. Du holder din hjerne beskæftiget med ligegyldige informationer, som hverken giver tilfredshed eller de nødvendige pauser til din hjerne.”

B.S. Christiansen, coach og teamtræner
„Du kan have succes på nok så mange parametre – og især kvinder synes jeg kæmper hårdt for at leve op til det – men hvis du ikke føler en ægte og indre glæde, men snarere frustration og stress, så er du i fare for at spilde den ene, afgørende ting, som du aldrig kan få igen, uanset hvor hårdt du kæmper: nemlig din tid. Vi har kun det her ene liv.”

CHRIS MANNING, COACH

„Kærlighed, børn, arbejde, venner, sundhed − kvinder har svært ved at finde deres worklife- balance. Det føles, som om der bare aldrig er tid nok. I virkeligheden handler det om, at du endnu ikke har taget en beslutning. Så gør det, og accepter konsekvenserne af, at du prioriterer én ting frem for en anden. Og få fred indeni.”

Thomas Skov Gaardsvig, tv-vært
Hvor meget går du op i sundhed?
− Jeg var med i et forløb i forbindelse med Anne Bechs bog „Toptrimmet på 12 uger”. Det var en fed fornemmelse at gennemføre det. Men siden da har jeg fundet et mere naturligt og knap så fanatisk leje. Jeg spiser forholdsvis sundt, men det er på grund af min kæreste, som gerne vil være sund. Og træningen går supersløjt lige for tiden.
Hvad er en sund kvinde for dig?
− Det er en kvinde, hvis vitale organer virker. Jeg vil hellere have, at en kvinde har et par ekstra kilo på sidebenene og så til gengæld er glad − end én der fuldstændig fanatisk forsøger at følge en stram diæt, hun ikke selv har lyst til at være på.
Hvad er det mærkeligste, kvinder gør i sundhedens tegn?
− Når I kigger på, hvad andre kvinder gør. Det er fint at lade sig inspirere af andre kvinder, men jeg støder ofte på en tendens til at måle sig med andre − og gerne de allertyndeste. „Ja, Medina har en flot mave − men den passer ikke nødvendigvis til dig, skat.” Den sætning kunne du godt have overhørt i mit parforhold.
Hvornår er en kvinde allerdejligst?
− Når hun tør spise et stykke pizza og ligge på sofaen uden at føle skam. Og når hun hviler i sig selv og ikke prøver at være alle mulige andre end den, hun er.
Hvad er dit bedste råd til os kvinder om sundhed?
Når du f.eks. køber et hus, er der altid en eller anden skavank, som man ser igennem fingre med. Et vindue, der skal skiftes. En facade, der skal males. Eller lidt svamp i kælderen. Det er det samme med kvinder. Så en enkelt K3’er − ved du hvad, det tager vi mænd med. Det er hele pakken, vi ser på.

PER BRÆNDGAARD, ERNÆRINGSEKSPERT
„Lær at nyde. Det er sindssygt sundt. Lær f.eks. at spise og nyde den mad, som du forbinder med at være forbudt og fedende − og som du måske nogle gange får et ædeflip i. Tillad dig selv at spise det, og mediter på de tanker, som dukker op. Måske tænker du, at det feder og er usundt. Det er bare tanker, lad dem passere og fokuser i stedet på smagen, sanseligheden og nydelsen.”

Chris MacDonald, sundhedsekspert
„Al den energi, I bruger på at plage jer selv med de kilo, I lige skulle tabe… Jeg tror, at det er én af de ting, som I en dag vil se tilbage på og tænke: „Spild af tid – og liv”.”

Henrik Duer, slankecoach
„Sundhed er langt mere simpelt, end vi gør det til. Det er overhovedet ikke kompliceret. Du skal faktisk bare: være fysisk aktiv, holde dig til et moderat alkoholforbrug, lade være med at ryge, spise magert, spise fuldkorn, spise frugt og grønt. Tænk engang, hvis vi alle sammen bare gjorde det…”

Christian Bitz, sundhedsekspert
„For alt for mange er sundhed det samme som at være slank. Og for endnu flere bliver sundhed til en lang kamp med kiloene. Jeg har sagt det før, og jeg siger det meget gerne igen: Sundhed kan og skal ikke aflæses på en badevægt. Og hvis det kun er badevægten, der motiverer dig til at leve sundere, kommer det ikke til at holde. Du skal spørge dig selv: Hvorfor vil jeg leve sundere? Alle svar, fra kortsigtede mål om at blive bikiniklar til langsigtede mål om at forebygge livsstilssygdomme, bør være sekundære. Det primære er, hvad sundhed skal give dig i hverdagen.”

Claus Møller Jakobsen, håndboldspiller
Hvor meget går du op i sundhed?
− Sundhed, kost og træning har altid været vigtigt for mig, men jeg har aldrig været fanatisk. Kroppen har været mit arbejdsredskab igennem de sidste 20 år, så jeg har forsøgt at optimere den fysiske træning, så kroppen har kunnet holde til de mange år i en hård kontaktsport. Desuden giver fysisk velvære større psykisk overskud.
Hvad er en sund kvinde for dig?
− En kvinde, der er i balance både fysisk og mentalt. Der er mange modeskabte kvindeidealer i dag, hvor forbillederne ser alt andet end sunde ud. Jeg synes, en kvinde er allerdejligst, når hun stråler og hviler i sig selv.
Hvad er det mærkeligste, kvinder gør i sundhedens tegn?
− Nogle kvinder har en tendens til at gå på et par årlige slankekure i stedet for én gang for alle at ændre livsstil. Det er skørt. Ellers tror jeg såmænd ikke, at kvinder er mere mærkelige på det punkt end mænd.
Hvad er dit bedste råd til os kvinder om sundhed?
− I skal passe godt på den psyke og krop, I har fået. Jeg tror nemlig, at de to ting hænger mere sammen hos kvinder end hos mænd. Desuden skal I huske, at de fleste mænd tænder på kvinder med kvindelige former og kvinder, der anerkender deres alder. En god fast røv er dejlig, men jeg foretrækker personligt en kvinde med et par kg for meget på kroppen end et par kg for lidt.

Jakob Olrik, sexolog
„God sex er hengivelse, hvor man giver slip og er i et stort kaosrum. Hvis I kvinder lyttede til jeres lyst i stedet for at styre efter alt det, I synes, I skal nå, så ville der virkelig ske noget.”

Anders W. Berthelsen, skuespiller
„Jeg kan godt lide, at kvinder er naturlige. Engang syntes jeg, at Meg Ryan, Jennifer Aniston og Courteney Cox var meget charmerende. Og så fik de pludselig foretaget de der mærkværdige kosmetiske operationer, som gør dem utrolig usexede. Nu kan jeg ikke lade være at tænke „freak”, når jeg ser dem på lærredet.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund livsstil, Per Brændgaard, Chris MacDonald og Henrik Duer