Mette Fengers
Mette Fenger

Mette Fengers

Yogalærer: "Derfor elsker jeg bikram"

Yoga er altså ikke lig med at være frelst i yogalærer og korrespondent Mette Fengers liv. Hun er ejer af det nyåbnede Bikram Yoga Hellerup og har lige gennemlevet en ret usædvanlig uge.

MANDAG 
Selvom jeg prøver at overtale både hjerne og krop til at sove lidt længere, er det håbløst. Klokken er kun fem, men det bliver mit livs uge, fordi jeg åbner Bikram Yoga Hellerup i dag. En vild drøm, men også nervepirrende. Opskriften på Bikram Yoga eller hot yoga, lyder som koordinaterne til et geografisk knudepunkt: 26, 40 og 90. 26 er antallet af yogastillinger, 40 angiver temperaturen i lokalet og 90 er minutter. Jeg nyder synet af svedende elever i det varme rum, men må springe over, fordi jeg har selv for travlt.

TIRSDAG
Havregryn med rosiner og mælk eller rugbrød er min morgenmad. Jeg bor i lejlighed sammen med mine to teenagedrenge, som lever et andet liv end jeg i øjeblikket med fester og job, så vi mødes nærmest til morgenmad, når de er på vej i seng, og jeg står op. Efter morgenmaden spadserer jeg ned til det gamle Tuborg, hvor studiet ligger. Før jeg jeg uddannede mig til Bikram Yogainstruktør i Los Angeles, havde jeg min daglige gang et minut herfra som projektleder i Microsoft. Jeg mistede jobbet og mine forældre for tre år siden, og det satte skub i en helt ny livsstil.

ONSDAG
Jeg fik ikke lavet yoga i går, og da jeg cykler på arbejde, kan jeg også mærke, at jeg helt har glemt at spise nok i de to foregående dage. Jeg skal huske det! Til frokost spiser jeg hytteret og tomat, ikke videre kulinarisk, men praktisk, fordi der ligger en Netto ved siden af. Det smarte ved hytteret er, at man kan spise det øjeblikkeligt og sætte låget på, når man er mæt. Om aftenen når jeg at lave lidt øvelser på min store gymnastikbold.

LÆS OGSÅ på Fitliving.dk: 3 kvinder: Sådan lærte jeg at elske min krop

TORSDAG
Jeg må indstille mig på, at det ikke bliver en yogauge for mig. Tiden går med lydfolk, der skal tjekke akustikken, og ventilations-eksperter, der skal sikre, at varmen ikke bliver for tør. Bikram Yoga er en videnskab, men det er også derfor, jeg har forelsket mig i lige præcis den form for yoga. Det er fysisk krævende og minder om spinning og løb, som jeg tidligere har dyrket en del. Da jeg går hjem fra arbejde klokken 22, takker jeg for, at jeg ikke har små børn og en mand, der sidder og venter.

FREDAG
I denne uge sover jeg seriøst tungt. Til gengæld må jeg være lidt stresset, for præcis klokken fem er jeg på stikkerne. Min søde kollega Maj-Britt holder øje med, at jeg får noget at spise – og hjælper i det hele taget med at passe butikken. Frokosten henter vi hos Netto igen. Den bliver spist ved skrivebordet.

LØRDAG
Jeg har opgivet af få ugen til at være ”normal”. Men mon ikke det er bedre at leve sine drømme ud og blæse på selleri? En typisk sund dag ville for mig bestå af saunagus, yoga og indkøb og madlavning, f.eks. en orientalsk ret. Drengene og jeg har rejst i Østen og bogstaveligt talt spist os igennem alle køkkener. Vi er vilde med mad, der smager af noget. På job fra tidlig morgen til aften.

SØNDAG
Mine store sønner er både far og mor og udstyret med lange indkøbslister, hvilket de klarer godt. Min motion i denne uge består i at cykle til job. Før løb jeg også, men på grund af dårligt knæ var jeg nødt til at skifte løb ud med hot yoga. Det er der kommet et helt nyt liv ud af!

LÆS OGSÅ: Anne Bechs 10 coachingtip til kosten

Se, hvad vi ellers skriver om: Bikram yoga