Sådan får du mere ud af din træning
SPONSORERET indhold

Sådan får du det dobbelte ud af din træning

Med dette simple tip kan du få dobbelt så meget ud af din træning.

Af:: Michelle Kristensen Foto: Getty Images
01. jul. 2016 | Sundhed | ALT for damerne

Mange ser opvarmning som noget, der skal overstås i en fart, eller også undlader de det helt. Det er dumt. Hvis kroppen ikke bliver ordentlig varmet op inden træning, går den lettere i stykker.

Sådan reagerer din krop, når den bliver opvarmet
Dine led bliver smurt og beskyttes bedre, da der kommer mere væske ud i leddene. Det gør, at de stød, din krop bliver udsat for, ikke rammer så hårdt på leddene, da kroppen bedre kan absorbere stødene. Kredsløbet øges, hvilket betyder at blodet kommer hurtigere rundt i kroppen. Jo hurtigere blodet pumper rundt i kroppen, jo mere ilt kan vi få ud til musklerne, og jo flere affaldsstoffer kan vi få væk fra musklerne. Alt sammen noget, der gør, at vores muskler kan arbejde bedre. Du bliver mentalt klar til træningen og tuner dit nervesystem, så du kan presse dig selv mere og koordinere bedre. Man kan sige, at du indstiller systemet til, at nu skal det lave noget. 

Hvad skal en opvarmning indeholde?
En effektiv opvarmning skal indeholde øvelser, hvor man rammer de store muskelgrupper, og hvor man laver bevægelser, hvor leddene bliver brugt i deres fulde bevægelighed. På den måde sikrer man sig, at kroppen har været ude i alle de ledpositioner, man kommer til at udføre under træningen, inden man starter træningen op. Lav træningsspecifik opvarmning. Hvis du skal ud og løbe intervaller, så er det f.eks. en god ide at slutte opvarmningen af med stigningsløb. Hvis du ikke skal ud på en hård omgang træning, som f.eks. intervaltræning eller styrketræning, men derimod skal ud på en lang løbetur eller en let cykeltur, så start stille og roligt ud – det fungerer fint som opvarmning.

LÆS OGSÅ: 7 veje til sundere vaner

LÆS OGSÅ: Det sker der i kroppen, når du sover

LÆS OGSÅ: Test dig selv: Har din træning taget overhånd?