Sarah Grünewald
SPONSORERET indhold

Sarah Grünewald: "Jeg var træt af den evige kamp inde i mig selv"

For et år siden tog tv-vært Sarah Grünewald en beslutning, der ændrede hendes liv. Hun valgte sig selv og sin sundhed til. Og alkoholen fra. Helt fra. Det fortæller hun ærligt om i det nyeste nummer af FIT Living.

Af:: Simone Laursen og Susanne Knutzen Foto: Michael Falgren
29. sep. 2022 | Sundhed | Fit living

I mange år har nyhederne jævnligt været fyldt med danskernes alkoholkultur, hvor vi igen og igen topper listen over det land, hvor der drikkes mest. Men nu er der ved at ske et skifte. For flere danskere taler nu åbent om at vælge alkohol fra.

Det gør bl.a. Vild med dans-vært Sarah Grünewald, som ærligt fortæller om, hvorfor hun har valgt alkoholen helt fra i det nye nummer af magasinet FIT Living. 

For et par år siden var Sarah Grünewald i alkoholafvænning, hvor hun skulle skære alt med promiller fra.

"Dengang var det hele meget sort-hvidt. Man måtte ikke bare drikke et enkelt glas vin, og jeg kan huske, at jeg tænkte, at sådan behøvede det ikke at være for mig. Jeg kunne godt tåle at drikke lidt en gang i mellem. Og det kunne jeg også godt i nogle år, men jeg kunne også mærke, at jeg testede mig selv helt sindssygt hver eneste gang, at jeg gjorde det. Det prikkede til lysten om at tage videre i byen, og selvom jeg ikke tog med videre, nød jeg aldrig det ene glas alligevel, fordi det startede en lavine af tanker. Og netop den evige kamp inden i mig selv var jeg træt af. Det er jo et misbrug og en sygdom, som jeg kæmper imod, og det har jeg måtte erkende," siger Sarah Grünewald i det nye nummer af FIT Living.

Læs også: "Det var som at få et stempel i panden om, at jeg var kedelig"

Det var et afsnit af sangprogrammet ”Toppen af poppen”, der for alvor satte skub i Sarah Grünewalds beslutning om at stoppe med at drikke alkohol én gang for alle. Deri fortalte sanger Mathilde Falch nemlig, hvordan hun havde fået det meget bedre efter, at hun havde fravalgt alkohol fuldstændig, og det blev en øjenåbner.

"Jeg tror, at jeg ubevidst har været et sted, hvor jeg virkelig var træt af de her kampe i mig selv, og derfor ramte det program mig SÅ hårdt. Jeg tror, at jeg græd i seks timer og var helt opløst til sidst."

Selvom det var en hård erkendelse for Sarah Grünewald, var hun aldrig i tvivl om, at beslutningen ville gøre hende godt.

"Det er en beslutning, der handler om, at jeg skal passe bedre på mig selv. Det har taget mig 38 år at finde ud af, og det kan da godt ærgre mig. Men jeg kan ikke ændre på det, og det er bare godt, at jeg gør det nu," siger hun og fortsætter:

"Lysten kan stadigvæk dukke op, men de tre-fire gange, hvor jeg så har testet mig selv med et glas vin eller en drink, er jeg bare blevet bekræftet i, at jeg har det meget bedre uden. For ja, det kan være ensomt, når man skærer alkoholen fra. Der er meget socialt forbundet med det. Og ja, jeg kan nogle gange blive topfrustreret og kede mig derhjemme, men når jeg vågner om morgenen, er jeg en langt bedre udgave af mig selv, end jeg var for et år siden. Jeg har det 10.000 gange bedre. Bottom line."

Læs hele interviewet med Sarah Grünewald i det nye nummer af FIT Living, hvor hun også fortæller om, hvordan hun har ryddet op i nogle ting fra sin barn- og ungdom, som hun tidligere flygtede fra, så hun i dag er en meget bedre ven, mor og kæreste – der stort set kan klare alt.

Anbefalet til dig