24 timer i Nice
SPONSORERET indhold

Sådan skal du bruge 24 timer i Nice

Dejlig mad til rimelige priser er en af mangeattraktioner i den sydfranske storby.

Af: Kathe Japp Foto: iStock, All Over og privat
31. mar. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

9.00 Café au lait
Drik dagens første kop kaffe på Café du Palais, en klassisk cafe med udsigt til Justitspalæet, og nyd atmosfæren i den gamle bydel.

1 Place du Palais


11.00 Køb delikatesser
I de hyggelige snoede gader i Vieux Nice vrimler det med restauranter og små, fine butikker. Er du madelsker, er der særligt meget at kigge på og købe med hjem. På 14 Rue Saint François de Paule finder du for eksempel Nicolas Alziari, der laver de skønneste olivenolier i dekorative emballager. Kig også indenfor i den overdådige chokoladebutik Maison Auer skråt overfor.
Alziari.com.fr


13.00 Lokal favorit
Som en zenmester med det lange grå hår i en lille knold står Dominique Le Stanc i sin lillebitte restaurant, La Merenda, og langer roligt og uden et ord den ene velsmagende ret efter den anden over disken. Engang var han køkkenchef på Hotel Negrescos to-stjernede Michelin-restaurant, nu laver han traditionelle Nice-retter her på sit eget sted, som har en Bib Gourmand i Michelin-guiden. Her er stuvende fuldt til både frokost og aften – og man kan kun bestille bord ved personligt fremmøde.

4 Rue Raoul Bosio, Lamerenda.net


15.00 Shop fransk
I området omkring gågaden Avenue Jean Médecin finder du mange af de franske mærker, der er værd at gå efter – for eksempel Comptoir des Cotonniers, 9 Rue Massena,
Zadig & Voltaire, 4 Avenue de Suède, og skønhedskæden Sephora,
24-38 Avenue Jean Médecin.Nices berømte Promenade des Anglais.20.00 En god middag

Her står du i lidt af et dilemma: Skal du spise på den hyggelige, tradtionelle Le Bistrot Les Viviers, 22 Rue Alphonse Karr, eller på den retromoderne Comptoir du Marché (med en Bib Gourmand) i den gamle bydel, 8 rue du Marché? Begge serverer ualmindeligt veltillavet mad til omkring 100 euro for tre retter mad, vin og kaffe for to.
Bistrot-viviers-nice.fr


22.00 Lysende kunst
Slå et smut forbi Place Masséna, der især om aftenen er smuk med sine skulpturer af "pælesiddende" mænd, der lyser med skiftende farver i mørket.

Place Masséna


23.00 Godnat
Hotel Aria er et hyggeligt lille hotel med et utroligt hjælpsomt værtspar. Værelserne er holdt i enkel sydfransk stil, og fra mange af dem er der udsigt til en lille plads med palmer. Et dejligt sted at gå til ro og vågne op. Men drik morgenkaffen et andet sted.
Hotel-aria.fr

 

LÆS OGSÅ: De 30 bedste tips til Paris

LÆS OGSÅ: Rejsespecial: Eksklusive Cote d'Azur

LÆS OGSÅ:  Tag til kærlighedens by