Snacks til løb

Snacks til løb

5 snacks der giver energi til løbeturen

Blæs på alt, hvad du har hørt om hurtige kulhydrater som "farlige". Nyd den, elsk dem, indtag dem i store slurke eller gem dem i lommen, hvis du skulle ramme "muren".


1. Friskpresset juice

Friskpresset juice bugner af vitaminer og antioxidanter, som er dine bedste løbekammerater, når energien mangler. Sukkeret i frugten løfter blodsukkeret (det er derfor, det frarådes i mange slankekure), men før en løbetur, hvor du mangler lyst og overskud, kan en friskpresset juice med kiwi, æble, citrusfrugter, selleri og rødbede være alle tiders. Rødbede er kendt for at øge kroppens udholdenhed. Tip: Hvis du er helt flad, så lav en smoothie i stedet på ½ avokado, banan, blåbær og rødbedesaft. Konsistensen er som is (men det behøver du jo ikke at sige til nogen).

2. Kulhydrater
Knækbrød, risgaletter og andre kulhydrater, der løfter blodsukkeret nok til, at du kan yde lidt ekstra på løbebåndet eller ude i skoven, er en god før-træningssncak. Kommer du protein på, f.eks. et lag peanutbutter holder kræfterne endnu længere. De ca. 150 kalorier du får af et stykke knækbrød med ost eller peanutbutter er godt givet ud, fordi du kan præstere så meget mere, når kroppen har kulhydrater at arbejde med. Populært sagt er lidt kulhydrater genvejen til fedtdepoterne.

3. En kop kaffe
(Er jo egentlig ingen snack, men...). Du løber længere og bedre på lidt koffein, især hvis du ikke drikker ret meget kaffe ellers. En ny undersøgelse viser også, at bier er mere fokuserede, målrettede og arbejdsomme, når de får lidt koffein at arbejde på OG et sidst plus til kaffe. Det virker åbenbart ikke så vandrivende som man hidtil har ment, tyder forskning på ifølge Bente Klarlund Pedersen.

LÆS OGSÅ: Her er løbetræningen der virkelig slanker

4.Yoghurt
Du har sikkert hørt det: Mejeriprodukter efter træning kan hjælpe kroppen med at restituere – men du kan også godt tage forskud på glæderne med en mini-portion skyr med frugt, to-tre hakkede valnødder og lidt akaciehonning eller agavesirup. Wrooom!

5. Frugtstænger
Ja, du tænker sikkert, at den slags mest hører til i børnenes madpakker. Men den kan næsten gøre mere gavn i jakkelommen på din løbeanorak , end du lige tror. En figen- eller nøddestang ti minutter før din aftenløbetur hvis du går død, er efter min mening bedre end de fleste sportsbarer.

Ny løbeklub med topprofessionel træning, webshop-rabat og velkomstpakke for 200 kr. - læs mere her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Michael Robak og Sunde snacks

610x200_woordy_knap2.jpeg