Emily Salomon blooper
SPONSORERET indhold

Hvor mange forsøg tager det gode billede? Tre instagrammere viser deres kamerarulle

At tage gode billeder til sociale medier kræver meget arbejde. Tre bloggere fortæller, hvor svært det kan være at tage det helt rette billede.

Af:: Emma Kleist Christensen Foto: Emily Salomon
09. maj. 2018 | Livsstil | ALT.dk

Når du sidder og scroller igennem Instagram, kan det måske virke som om, alle andre har et meget federe, sjovere og smukkere liv end dig.

Dine billeder ender jo altid med lukkede øjne og vindblæst hår i munden.

Bare rolig, du er ikke alene.

Selv rutinerede bloggere har nemlig uheldige vinkler og dårlige dage. Det er et fuldtidsarbejde at tage gode billeder og ramme den helt rigtige stemning, og de er absolut ikke kommet sovende til mange følgere og tusindvis af likes. Det fortæller blogger Emily Salomon.

- Det svinger utroligt meget, om billederne bliver gode. Ofte er den der i første hug eller helt tilfældigt, mens det andre dage godt kan være en hård fødsel at tage selve billedet, fortæller hun..

Og hun er langt fra den eneste.

ALT.dk har fået tre bloggere til at vise dig et udpluk fra deres kamerarulle – lige fra første take til det endelige resultat på Instagram.

Emily Salomon, @emilysalomon: Fra 3 til 50 billedforsøg

På Instagram kender du måske Emily Salomon for sine billeder af lækker mad, smukke outfits og hendes søde hund, Penny. Hun arbejder på fuldtid med sin blog emilysalomon.dk og bruger gerne lang tid på at få taget et godt billede.

Emily Salomon kæmper med, at hun ofte kommer til at blinke på billeder. Foto: Emily Salomon.

- Forud  ligger der en del tanker, idéer og planlægning, alt afhængig af hvad det drejer sig om. Og så kræver det jo i sagens natur også, at man har én, der kan tage billedet. Det hører med til planlægningen. Dermed ikke sagt, at der ikke også er spontane og tilfældige billeder. Dem prøver jeg at bibeholde, så det rent faktisk stadig er 'insta', fortæller bloggeren.

Det er ikke alle billeder, der er gode nok til Instagram. Foto: Emily Salomon.

Da Emily Salomon for nyligt var i Paris med en gruppe veninder, havde hun en af de dage, hvor det gode billede krævede en del arbejde.

- Jeg ville gerne forevige både stemningen, men også det tøj, jeg havde på den dag. Det var høj, strålende sol og 29 grader, og enten blev billederne overbelyste eller underligt mørke. Eller også så jeg skør ud eller havde lukkede øjne, siger hun.

Hvordan valgte du det billede, der endte på Instagram?

- Jeg syntes, det afspejlede, hvordan jeg rent faktisk havde det: Glad og på venindetur. Og med åbne øjne! Mit univers er overvejende positivt og handler om at dele ting, jeg holder af og kan anbefale. Som person er jeg meget smilende, så derfor vælger jeg også ofte billeder, hvor jeg smiler.

Du kan se det billede, som Emily lagde på Instagram her:

Alexander Bach Gram, @preppybeast: Mellem 25-40 billedforsøg

Bloggeren Alexander Bach Gram er kendt for sin upåklagelige stil med skarpe jakkesæt, cool sneakers og de lækreste ure. Det er derfor ikke tilfældigt, at han lægger et stort arbejde i at få fanget et godt billede, da han ofte har professionelle samarbejder med dyre brands.

Kamerarullen er fyldt efter et fotoshoot. Foto: Alexander Bach Gram.

- Typisk er min største udfordring at finde en location at skyde dem i. Det er vel en tidsrøver for alle, der laver billeder på den ene eller anden måde. Når selve stedet er på plads, plejer det som regel ikke at tage så lang tid at lave selve billedet. Men der ligger selvfølgelig også noget tid i redigeringen efterfølgende, understreger han.

Det betyder dog ikke, at alle billeder behøver at tage lige lang tid.

- Selvom Instagram er et meget visuelt medie, hvor æstetikken er altafgørende, kan jeg godt lide, at nogle billeder er spontane. Jeg kan gode lide den kombination, således at det hele ikke virker alt for planlagt. Det giver en god dynamik til et feed, siger han.

Det var svært at få taget et godt billede, hvor Alexander kiggede i kameraet. Foto: Alexander Bach Gram.

Et eksempel på det arbejde, der nogle gange ligger i at tage et godt billede, er, da Alexander skulle tage et billede af sit Kronaby-ur. Her havde han svært ved at finde et billede, hvor han kiggede på den rigtige måde, samtidig med at uret blev vist tilstrækkeligt.

Hvordan valgte du det billede, der endte på Instagram?

- Jeg ville gerne skyde et billede af hele mit look, men hvor der samtidig kom fokus på uret på håndledet – derfor de korslagte arme. Der skulle en del til, og jeg valgte at gå med et, hvor jeg kigger væk. Simpelthen fordi jeg ikke kunne finde noget, hvor jeg kiggede lige ind i kameraet.

Du kan se det billede, som Alexander valgte at poste her:

Marie Jedig, @mariejedig: Mellem 10 og 100 billedforsøg

Marie Jedig blogger om mode og indretning. Hun går meget op i den æstetiske sammenhæng i sit Instagram-feed, og selvom der også skal være plads til sjove billeder, går hun op i at gøre sig umage med sit arbejde som blogger.

- Jeg er ret hysterisk rent æstetisk, og da det også er min primære levevej, synes jeg, hysteriet er berettiget og gerne må italesættes som umage. Jeg tænker meget over sammenhængen mellem mine billeder, og det perfekte billede kan både opstå spontant, når omgivelser inspirerer til det, eller med stor eftertanke, hvor et særligt item skal i fokus, fortæller hun.

For Marie Jedig er det derfor svært at sætte en formel på det rette Instagram-billede. For eksempel kan et helt tilfældigt og fjollet billede sagtens bruges, hvis hun synes, det passer ind.

- Det er i virkeligheden meget forskelligt og afhænger både af lyssætning, miljø og niveauet af god hårdag. Nogle dage kræver det et par enkelte klik, og nogle dage ender jeg med at skrotte en hel billedserie, fordi det bare ikke vil fungere. Når min far tager billeder af mig, siger han altid “nu må det være godt nok” efter 3 billeder, og det er det bare aldrig. Et godt billede kan derfor være alle typer af billeder, men skal for mig først og fremmest passe ind i sammenhængen og være et billede, jeg selv har lyst til at kigge på en ekstra gang, siger hun.

Marie Jedig fik lavet en hel fotoserie, da hun tog sin trøje af på et vaskeri. Foto: Marie Jedig.

Et af de billeder tog Marie Jedig, da hun en dag gik tur på Vesterbro med sin veninde.

- Vi kom forbi et lettere hærget og alligevel ret smukt vaskeri. Jeg skulle have min sweatshirt af, og det besluttede jeg så at lave en gimmick ud af og bruge et mere skødesløst og naturligt billede til Instagram.

Hvordan valgte du det billede, der endte på Instagram?

- Fordi det både var afslappet og taget i en naturlig situation; desuden var farverne nemme at redigere.

Marie Jedig valgte at poste to billeder fra sin tur på vaskeri – både et naturligt og et mere glamourøst. Du kan se dem her:

Anbefalet til dig