Vibeke Dorphs brevkasse

Foto: Getty Images Min kærestes og mit sexliv fungerer ikke, og derfor tør jeg ikke købe hus med hende, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min kæreste vil først dyrke sex, når vi køber nyt hus

Jeg er rigtig glad for min kæreste, men vores sexliv fungerer ikke. Hun siger, at det først kommer til at fungere, når vi køber et hus, men jeg vil ikke købe hus med hende, før vores forhold fungerer, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om dødt sexliv og samværsproblemer

Jeg er en mand på 38 med en kæreste, der er fire år yngre. Vi har været sammen i tre år, og jeg er rigtig glad for hende og føler det er gengældt. Vi bor hver for sig, jeg har to børn fra tidligere forhold, mens min kæreste stadigvæk er barnløs. Vi har det godt og kigger lige nu på hus, der er dog et men:

Vores sexliv fungerer slet ikke og har ikke gjort det det meget længe, og vi har kun haft sex sammen tre gange i løbet af det seneste år. Sidste år startede vi til en sexolog, det var en opfordring fra mig, men det har ikke hjulpet. Min kæreste har fortsat hele tiden undskyldninger for, hvorfor hun ikke vil have sex.

LÆS OGSÅ: Pengene skaber krise i vores forhold

Så er det på grund af børnene, så er hun træt, så vil hun ikke have sex efter klokken 21, fordi hun ikke kan sove bagefter. De gange, vi har haft sex, har hun bedt mig om at blive færdig, nærmest før vi er begyndt. Jeg har forsøgt at lade hende være, det resulterede i seks måneder, hvor der intet skete, end ikke et kys eller kram kunne det blive til for fysisk nærvær siger hende absolut ingenting, og jeg fornemmer, at hun væmmes ved mig, når jeg rører hende.

Det skal siges, at der er en meget stor kontrast fra vores sexlivs begyndelse til nu. I det første år var det virkelig hedt og før mig, var der en fyr, som hun droppede, da han havde mindre lyst til sex end hun.

Nu har jeg så sat hende stolen for døren, for jeg vil vide, hvad der er galt. Hun siger, at alt vil ændre sig, når vi køber hus sammen, men jeg har sagt, at vores sexliv skal fungere, før jeg vil sælge mit hus. Når jeg har talt om, hvorvidt vi skal gå fra hinanden, knækker filmen helt for hende, og jeg ønsker jo heller ikke et brud. Hvad gør jeg? Er jeg for streng ved at sige, at jeg ikke ønsker at sælge mit hus før vores forhold fungerer?

Vibeke Dorph råder til at presse på for at få svar

Hold da op, tænkte jeg, da jeg læste din her stærkt forkortede mail, pas på, og hold endelig fast i dit hus og hjem. For jeres forhold lyder ikke til at have en lovende fremtid foran sig, når din kæreste er så afvisende.

En ting er hendes manglende sexlyst, noget andet er, at hun er fuldstændig afvisende, når det gælder nogen form for fysisk berøring fra din side. Det lover altså ikke godt, og jeg kan ikke lade være med at tænke, at der stikker noget under hendes afvisende attitude. Elsker hun dig egentlig, eller er det en mere pragmatisk drøm om et nyt hus og måske børn, der spiller ind her?

LÆS OGSÅ: Min mand er gået, og jeg fatter ikke hvorfor

Jeg kan virkelig ikke lade være med at mistænke det – i hvert fald virker det ikke til at være dig som mand, hun tænder på, når hun er så afvisende. Især da ikke set i lyset af, at hun tidligere har haft et aktivt sexliv, hvor hun tilmed droppede en kæreste på grund af hans manglende sexlyst.

Jeg synes derfor helt sikkert, at du skal presse på for at få et klart svar om, hvad det er, hun vil med dig. Jeg synes også, at du her skal gøre hende klart, at I selvfølgelig ikke skal købe hus sammen, før jeres problemer er løst. Vil hun ikke det, eller disker hun op med flere lamme undskyldninger og tågede forsikringer om, at tingene nok skal blive bedre, hvis I køber det hus, så vend det døve ører til og få afsluttet forholdet.

For din længsel er såre menneskelig, helt forståelig og normal. Det er i mine øjne din kæreste, der har et problem. Det problem må hun se at få åbnet op for og løst, ellers har jeres fremtidige forhold ikke en lykkelig gang her på jorden.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sex, Brevkasse og Parforhold

610x200_woordy_dmjpg.jpg