Guide til staycation i København og Aarhus
SPONSORERET indhold

Guide til staycation i København og Aarhus

Hvis din sommer skal tilbringes i Danmark, er der god grund til at lege turist i storbyerne og tage på staycation. Vi har samlet nogle af de bedste hoteller til dig, der ønsker at se København eller Aarhus i nye, lækre omgivelser – uden at du skal stresse over opvasken eller rede din seng.

Af: Emilie Luna Rasmussen Foto: Emilie Luna Rasmussen
17. jun. 2020 | Livsstil | ALT.dk

De nedenstående hoteller opfylder alle myndighedernes retningslinjer for håndtering af Covid-19, men vi anbefaler, at du holder dig opdateret løbende på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Når der skal holdes ferie, pakker de fleste kufferten og flyver mod varmere himmelstrøg, men denne sommer er udlandsrejserne byttet ud med ferie i egen by. Derfor er der god grund til at tage på staycation på et af de mange lækre hoteller i Danmarks to største byer, hvor du er garanteret et ophold fuld af forkælelse uden at skulle løfte en finger selv.

ALT.dk guider dig til de bedste staycation-hoteller her.

LÆS OGSÅ: Drømmer du om eventyr i naturen – uden snavsede fingre? Her er den nye trend, der har taget Instagram med storm

København

SP34 – Sip cocktails på tagterrassen 

Hotel SP34.jpg

I Latinerkvarteret finder du den lille perle, Hotel SP34, der er et luksus boutique hotel indrettet med designmøbler efter den skandinaviske minimalisme. De små værelser kompenseres af de mange muligheder på hotellet, som du frit kan benytte dig af under et ophold – blandt andet hele tre restauranter og et træningsrum, og hvis du hellere vil lave din workout på værelset, kan du låne et fitness-kit af hotellet.  

Hver dag kl. 17-18 er der Wine Hour, hvor huset inviterer alle gæster på et glas vin (eller to), og efterfølgende kan du drikke fancy cocktails på deres grønne tagterrasse. Fik vi nævnt morgenmaden, der er økologisk, og som med garanti vil sende dine smagsløg i himlen?   

Pssst! SP34 tilbyder alle københavnere naborabat med deres koncept Hey Neighbour, der blandt andet giver 20 % rabat på overnatninger, 15 % rabat på morgenmaden og 10 % rabat i barerne.     

Manon Les Suites – Svøm i Københavns mest populære pool 

Manon Les Suites.jpg

Drømmer du også om at nyde livet på Bali, så har vi løsningen, der er (næsten) lige så god. Manon Les Suites er et femstjernet hotel tæt på søerne, der rummer 87 suiter i forskellige kategorier. Som gæst på hotellet får du lov til at benytte, hvad der må være Københavns mest populære pool på Instagram, der er indrettet med jungle vibes, så du glemmer alt om, at du befinder dig midt i en storby.

Om aftenen skal du ”blive hjemme” og nyde din middag på deres rooftop-restaurant, og hvis du har brug for at slå mave efter at have mæsket dig i de lækre retter fra menuen, kan du slænge dig i en liggestol med en signature cocktail ved din side. Det ville vi absolut ikke have noget imod!  

Skt. Petri – Få følelsen af sydlandsk stemning

Skt. Petri.jpg

Hvis du savner lidt sydlandsk stemning, kan du på Skt. Petri booke et værelse med balkon, hvor du kan nyde din morgenmad, der bliver bragt op. Hvis vejret ikke tillader det, kan du omvendt benytte dig af deres lige så tillokkende koncept: breakfast in bed.  

Hvornår har du sidst sagt ”hej” til Den Lille Havfrue eller været en tur i Rundetårn? Vil du være en ægte turist, kan du låne cykler af hotellet, så du kan cruise rundt fra attraktion til attraktion. 

Nimb – Oplev toppen af luksusbjerget

Nimb suite.jpg

Er du et rendyrket luksusmenneske, skal du booke et ophold på Nimb. Her er det kun gæsternes fantasi, der sætter grænser for, hvad der er muligt, og personalet står på spring for at opfylde netop dit ønske. Hotellet har deres egen rooftop med den skønneste pool og tilhørende bar, hvor bartenderne tryller med cocktails, og i kælderen finder du et spaområde med et tilhørende fitnessrum.

Skal du have et skub for at komme i gang med træningen, står en personlig træner eller yogalærer klar til at hjælpe – så der er ingen undskyldninger for ikke at komme i gang!   

Nimb har lavet en staycation-pakke, hvor man ved en tidlig indcheckning bliver opgraderet til et værelse med balkon, hvor en overdådig morgenmad bliver serveret næste morgen. Pakken indeholder også en picnickurv med en flaske kold rosé og delikatesser fra Nimb Brasserie, der kan tages med op på Nimb Roof eller i Tivoli - som der altid er gratis adgang til som gæst på Nimb.    

Er feriebudgettet ikke til et helt ophold, har Nimb helt ekstraordinært lavet forskellige arrangementer (hyperlink) denne sommer, som du kan deltage i, så du får en lille bid af et liv i sus og dus.

Hotel Ottilia – Hotel med ginbar i hip bydel 

Hotel Ottilia runde vinduer.jpg

De to ikoniske Carlsberg-bygninger danner rammen om Hotel Ottilia i Carlsberg Byen, som oveni er et af Københavns nyeste hippe område. Den rå indretning af hotellet er gennemført med unikt interiør og originale elementer, der komplimenterer hinanden i de 155 værelser og suiter.

Hotel Ottilia har sin egen ginbar, der er specialiseret i gin, men du kan også bestille en Ottilia Lager, der er brygget eksklusivt for Hotel Ottilia af Carlsberg. På hotellets tagterrasse kan du få en bid af Italien på restauranten Tramonto, der laver mad, som var du i det sydlige Europa og tæt ved Middelhavet.   

Kanalhuset – Byens nye hotel med boutique værelser 

Kanalhuset.jpg

I en brostensbelagt gade på Christianshavn finder du det spritnye hotel Kanalhuset. Hotellet rummer 12 boutique værelser i tre forskellige størrelser, der er indrettet med unikke møbler, så de har hver deres særpræg, men fælles for dem alle er udsigten til kanalen.

På 1. sal med udsigt til vandet finder du hotellets bar og spisesal, hvor dagens ret er lavet af sæsonens bedste råvarer og kan nydes med de andre gæster alle ugens dage kl. 19.

Lokationen er intet mindre end perfekt, for hvis du går en tur over broen, støder du blandt andet på Nyhavn, Det Kgl. Teater og Amalienborg Slot, der er nogle af Københavns mest attraktive seværdigheder.

Aarhus

Hotel Royal – Den fulde staycation-oplevelse 

Hotel Royal.jpg

I hjertet af Aarhus finder du det eksklusive Hotel Royal, der har sammensat staycationpakken Royal City, hvor gæsterne får to overnatninger, kaffe og noget sødt på ankomstdagen, en morgenmad med alt, hvad hjertet begærer, og to gange 3-retters middag samt vinmenu i hotellets restaurant ATRIUM.

Staycation-pakken indeholder også valgfri billetter til en kulturoplevelse, f.eks. AROS, Moesgaard Museum eller Den Gamle By, hvor hotellet kan smøre en madpakke, der kan medbringes på turen. Om aftenen kan du teste dit held i hotellets helt eget casino, hvor der er en vaskeægte Las Vegas stemning.   

Guldsmeden – Økologisk morgenmad og afslapning i badekar  

I det hyggelige Latinerkvarter i Aarhus finder du Hotel Guldsmeden, der er en del af samme kæde som Manon Les Suites. Hotellet i Guldsmedegade har 26 værelser, hvor du kan sove i en himmelseng eller opleve ultimativ afslapning i badekarret.

Guldsmeden ved, at den bedste start på dagen er en god morgenmad, så den er altid inkluderet i opholdet, så du som gæst kan stå op til den lækreste økologiske brunch. Den kan du indtage i deres lille café eller hyggelige have, der ellers er en sjældenhed i den brostensbelagte bydel.   

Smilets By gemmer på en masse små perler, så lej cykler af hotellet, der også kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad du skal opleve i det aarhusianske.

Anbefalet til dig