Sex
SPONSORERET indhold

Her er den virkelige årsag til, at vi har sex

Det er ret oplagt. Vi har sex for at formere os. Det er klart. Men hvorfor har vi det også, når vi har fået de børn, vi drømmer om, er gravide eller slet ikke ønsker at få et barn? Der må da være en dybere mening med det?

Af: ALT for damerne i samarbejde med Kvinneguiden.no
13. jun. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

Thomas J. Winther, familieterapeut og sexolog ved Curasenteret i Norge peger på en klar årsag.

- Jeg tror absolut, at det handler om tilknytning og bekræftelse fra partneren. Uden sex får man ikke den nære tilknytning, som man har behov for i et parforhold, siger han.

Han mener, at sex er det vigtigste, når det gælder styrkelsen af relationen i et forhold og bekræftelsen.

Winther var i 2009 med til at foretage en undersøgelse, hvor deltagerne, som var skilt, blev spurgt om, hvad hovedårsagen til, at de valgte at forlade partneren, var.

Svaret var for mange en mangel på sex.

Nul sex kan være begyndelsen på slutningen
- Hele 44 procent af kvinderne svarede, at de valgte at gå på grund af mangel på sex. Det specielle er, at færre mænd svarede det samme. Kun 36 procent, siger Thomas J. Winther.

- Et godt sexliv er voldsomt vigtigt, og det kan faktisk betyde så meget, at det kan gå i stykker uden. For så længe sexen fungerer i et forhold, klarer man som oftest at se i gennem fingre med det, som kan være irriterende i et forhold.

Lim i forholdet
Haakon Aars arbejdede i en årrække som læge og psykiater, inden han kastede sig over sexologi.

Han mener, at sex først og fremmest handler om nærhed, intimitet, kys og berøring. Men også begær og lyst. Dette strækker sig meget længere end behovet for at reproducere.

- Dette gør, at sex er et udtryk for et menneskeligt behov på linje med mad, drikke, søvn osv., siger Aars.

Han mener, at sex er selve limen i et forhold.

- Skranter sexen, så vil forholdet også ende med at skrante, siger han og understreger:

- Men sex er meget mere end bare samleje. Man kan godt have nærhed og seksualitet uden nødvendigvis at have samleje. Men uden den intimitet, som god sex indebærer, vil et forhold ofte glide ud i sandet.

Også Aars nævner flere sundhedsfordele ved at dyrke sex med sin partner.

- Det fører til afslappethed og en følelse af psykisk velvære som igen fjerner anspændthed og negative følelser. Forskning har også vist, at god seksuel sundhed er en vigtig faktor i en fuldendt oplevelse af et godt helbred, siger han.

Nyder sex uden behov for at få børn
Cecilie Kjensli, selvudnævnt sex-inspirator og redaktør for Cpunktet.no, samt indehaver af webshoppen Ceciliekjensli.no mener, at vi onanerer og har sex, fordi det er dejligt og gør noget godt for os.

- Herudover er det jo en fin måde at være sammen på. Vise at man kan lide og elsker hinanden, få nærhed og omtanke. Men der er ikke altid varme følelser indblandet, og vi har forskellig appetit, siger hun.

Hun mener helt klart, at det er vigtigt at have et godt sexliv, men hvor ofte, vi dyrker sex, er op til hver enkelt.

- Det er ærgerligt, hvis man ikke passer sammen, når det gælder lyst. I begyndelsen af forholdet går man jo som regel til den som kaniner, men det aftager jo desværre, vil jeg mene, selv om nogle er bedre end andre til at holde liv i gnisten, siger hun og slutter:

  • Det bliver jo hvad man gør det til, og livet går jo i ring. Men det er aldrig for sent at tage sig sammen, hvis man ikke er tilfreds. Man skal starte med sig selv, siger hun.
  • FORNY DIT SEXLIV - FÅ INSPIRATION PÅ DEN EROTISKE WEBSHOP SINFUL.DK