”Hvis dét er kriterierne, så stod vores bryllupsfest vist til 02 på karakterskalaen”
SPONSORERET indhold

Camillas drømmebryllup endte med en sygemelding: ”Jeg lagde så meget pres på mig selv”

Drop drømmen om det “perfekte” bryllup, skriver 28-årige Camilla Boutrup Mathiasen, der står bag Instagramprofilen "Kaos Brud". Her deler hun uperfekte detaljer fra sin egen bryllupsdag, som fandt sted for præcis 11 måneder siden i dag...

Af: Camilla Boutrup Mathiasen Foto: Martin Friedel
30. okt. 2020 | Livsstil | ALT.dk

Din bryllupsdag skal være perfekt og allerhelst den lykkeligste dag i dit liv. 

Ej vent. Hvad? Stop, stands, PAUSE! 

Skal den første store fest, jeg arrangerer (fra bunden!), være perfekt? Jeg har ALDRIG gjort det før, jeg kommer aldrig til at gøre det igen, og andres velmenende kommentarer gør kun presset større! 

Den. Perfekte. Fest. Hvad dælen er "en perfekt fest"? 

En fest, hvor alle gæster hygger sig lige meget? 

Hvor ALLE små detaljer spiller? 

Hvor der er ekstra overskud på kontoen hos vært(erne)? 

Hvor alle kan lide maden? 

Hvor tøjet sidder perfekt? 

Hvor intet er glemt?

Med personlige, gennemtænkte og gennemførte detaljer? 

Med en rød tråd gennem hele festen? 

Med ALLE ens nærmeste? 

En fest, hvor alle der er i rum sammen, kan lide hinanden? 

Hvor samtlige forventninger og drømme bliver indfriet? 

En fest, man efterfølgende kan huske alt af, for evigt, fordi den simpelthen var SÅ god?

Hvis dét er kriterierne, så stod vores bryllupsfest vist til 02 på karakterskalaen.

Hvad er det også for nogle kriterier at arbejde efter?

Det var præcis de kriterier, jeg arbejdede efter – og præcis de kriterier, jeg slog mig på...

Prismærke.jpgEn veninde gjorde - efter vielsen - Camilla opmærksom på, at hun havde glemt at fjerne prismærket fra sine brudesko. Det er et af de mange eksempler på små ting, der ikke gik helt efter bogen, da Camilla blev viet med sin Rasmus i november sidste år. Det skriver hun om på Instagram-profilen "Kaos Brud". Foto: Martin Friedel

Perfekthedsfælden

Jeg har altid været perfektionistisk ned til detaljen – specielt når det angik det personlige touch. Jeg er dog aldrig faldet i fælden om "den perfekte krop", "det perfekte insta-liv", "den perfekte livsstil", "det perfekte sted i livet"... før jeg blev forlovet.

Pludselig hoppede jeg, helt frivilligt, ned i fælden om "det perfekte bryllup", "den perfekte dag", "de perfekte minder", "den perfekte kjole", "de perfekte omgivelser" osv. 

Den største fælde, som jeg først opdagede, da det var for sent, var forventningen om at være "den perfekte brud" og dermed – helt alene –  at skulle bære ansvaret for at skabe rammerne for "den perfekte proces" og "den perfekte fest".

Jeg researchede. Jeg prøvede at mærke min mavefornemmelse. Jeg prøvede at knække koden til, hvordan jeg både i processen og på dagen kunne skabe de bedste og mest uforglemmelige minder – for både mine gæster og mig selv. Jeg lagde faktisk så meget pres og forventning over på mig selv (og mine omgivelser), at jeg flere gange ramte en mur af magtesløshed, forvirring og lyst til at droppe hele skidtet.

Jeg blev handlingslammet alt for mange gange i processen. Normalvis er jeg altid løsningsorienteret, men her sad jeg fast. For hvordan skal man skabe den perfekte fest og være den perfekte brud, når man ikke engang kan mærke sig selv?

Strømper.jpg"Min mand havde fået lavet et skræddersyet jakkesæt. Hvad han glemte var dog, at det nogle gange skal rettes lidt, når man rejser sig – derfor havde gæsterne denne udsigt gennem hele vielsen", siger Camilla om sin mands farverige strømper og lidt korte bukser. Foto: Martin Friedel

Akut overbelastning

Den 30. november 2019 sagde vi ja. Vi festede, og jeg har allerede glemt en hel del af dagen.

De følgende to måneder gik jeg til mine første eksamener som kandidatstuderende. I slutningen af februar, dagen før jeg skulle starte på et nyt semester, blev jeg sygemeldt med akut overbelastning – stress.

En diagnose, der åbenbart ikke er helt unormal for en nygift kvinde at få, efter at have forsøgt at planlægge og påtage sig ansvaret for at skabe rammerne for "det perfekte".

Så kære wife-to-be, kære perfektheds-brud, kære kaos-brud – tro mig, når jeg skriver, at processen ikke er perfekt, og at den hverken skal eller behøver at være det. Det samme gælder festen, minderne, billederne, kjolen – ja, endda manden.

Perfekt er ikke et kriterium for et godt bryllup – og slet ikke et lykkeligt ægteskab.

Det er til gengæld et kriterium at være tro mod sig selv, passe på sig selv, lytte til sig selv og tillade sig selv at tro på, at det perfekte ligger i fejlen.

Frieri.jpgCamilla om den dag, hun blev friet til: "Helt ærligt, så havde jeg været lidt bitchy og ikke ligefrem wifey-material hele dagen. Snerrende ord var blevet kastet i hans retning mere end én gang", skriver hun blandt andet på sin Instagram. Foto: Martin Friedel

Anbefalet til dig