Marie har siddet ved samme kasse i 35 år

Marie Hansen elsker sit job bag kassen i Føtex, hvor mange kunder kun vil ekspederes af hende. Selv om hun har rundet de 72 år, har hun ingen planer om at gå på pension.

I Føtex på Vesterbro i Odense sidder 72-årige Marie Hansen ved kasse 2, og sådan har det været de sidste 35 år. Faktisk har hun arbejdet i Føtex på Vesterbro, siden hun var 22, så til september kan hun fejre 50-års jubilæum i den samme butik.

– Jeg startede i cafeteriet, og der blev jeg de første 16 år, fortæller Marie Hansen.

Hun gik lidt ned i tid i 1976, da hun fik den første af sine to døtre. Og da hun blev tilbudt at blive kassedame, slog hun til. Hun fik kasse 2, og den har hun haft som sin faste kasse lige siden. Og Marie er dygtig til sit arbejde.

STEM NU: Hvem er Danmarks sødeste kassedame?

– Jeg har aldrig travlt. Selvom der er kø, har jeg tid til hver enkelt kunde, fortæller Marie og smiler.

Marie er heller ikke den, der beder om hjælp, indskyder Majbritt Lohmann, som har indstillet Marie til prisen.

– Hun tager travlhed med en knusende ro, hun bliver aldrig stresset, forklarer Majbritt og tilføjer:

– Marie er simpelthen verdens sødeste kassedame. Hun er vellidt af alle kunder, og hvis hun har pause, venter kunderne tit med at betale, til hun er tilbage. For mange af dem vil kun ekspederes af hende.

Marie.jpg
Selvom Marie Hansen bor i Ringe, tager hun gerne turen til Odense for at gå på arbejde ved sin kasse tre dage om ugen.

Samme kunder i 35 år

Faktisk er Marie så glad for sine kolleger, at hun tit har hjemmelavet kage eller konfekt med til dem.  Hun elsker sit arbejde, og det smitter af på både kunder og kolleger. Mange af kunderne ved også helt præcis, hvornår Marie er på arbejde, og så lægger de deres indkøbsture efter det.

– Vi sludrer og følger lidt med i hinandens liv. Det holder jeg meget af, siger Marie.

For eksempel blev Marie både lettet og glad, da en kunde, som havde fået et ildebefindende i butikken, kom tilbage nogle uger efter for at forsikre hende om, at han havde det godt igen.

Og da en kollega, som Marie ikke havde set siden 1978 pludselig dukkede op ved kasse 2 en dag, udbrød kollegaen forbavset: Sidder du her endnu!

STEM NU: Hvem er Danmarks sødeste kassedame?

– Jamen det gør jeg da, forsikrede Marie. For hvor skulle hun da ellers være?

Selvom hendes piger er voksne nu og har givet hende børnebørn, og hendes mand for længst er gået på pension, tager Marie gerne turen fra sit hjem i Ringe ind til Føtex i Odense tre dage om ugen.

– Jeg skal ikke pensioneres og gå hjemme, det er jeg ikke gammel nok til endnu. Jeg kan slet ikke undvære kunderne og Føtex, forsikrer Marie Hansen og smiler.

Her er årets fem finalister

Kassedamerne landet over fortjener mere end nogensinde før anerkendelse, for de er med til at holde landet kørende under i coronakrisen. 1151 læsere har indstillet 672 kandidater til Danmarks sødeste kassedame. Juryen har fundet frem til årets fem finalister. Du kan læse om dem her, inden du stemmer, og er med til at afgøre, hvem der skal vinde titlen og de flotte præmier til en værdi af mere end 21.000 kr.

STEM HER: Hvem er Damarks sødeste kassedame?

Præmieliste: Danmarks sødeste kassedame 2021

Vinderen af konkurrencen Danmarks sødste kassedame får en række flotte præmier til en samlet værdi af over 11.000 kr samt en gavecheck fra Hjemmet på 10.000 kr. Alt sammen skattefrit.

Samlet værdi af præmier = 11.872 kr.

Trøstepræmier 

De fire finalister får hver især en gavecheck fra Hjemmet på 1.500 kr. samt en lækker trøstepræmie med tre forskellige slags økologisk chokolade fra Økoladen.dk til en værdi af 230 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Danmarks sødeste kassedame

610x200_woordy_dmjpg.jpg