Grevinde Alexandra
SPONSORERET indhold

Alexandra tager fusen på alle: Springer ud som sangerinde

Grevinde Alexandra debuterer fredag som sangerinde med den nye single ”Wash Me Away”. Rundt om hjørnet venter endnu en første gang for grevinden: En livekoncert i Sverige.

Af: Marie Syberg Enevoldsen Foto: Anton Unger/Her og Nu
02. nov. 2018 | Livsstil | ALT.dk

54-årige grevinde Alexandra er fredag sprunget ud som sangerinde med sangen ”Wash Me Away”.

En popsang med grevindens egen vokal - tilsat lidt autotune og en god portion elektroniske toner.

Grevinden har holdt projektet hemmeligt for både venner og familie, og ikke engang hendes to sønner vidste, at hun gik med en spirende sangfugl i maven, fortæller hun til Ritzau.

Og tiden fløj tilsyneladende afsted, mens grevinden udfoldede sine musikalske talenter.

– Det var halvanden dag af mit liv, og det var nogle af de timer, jeg har nydt allermest. Tiden fløj af sted. Den første dag var vi i studiet i ti timer, og vi sluttede kun, fordi mit stemmebånd måtte have en pause, så jeg ikke blev hæs. Hvis man kan lave noget på den måde, hvor tiden bare suser forbi, så er man virkelig heldig, siger hun til Ritzau og fortæller, at musikprojektet er lavet til fordel for den svenske velgørenhedsorganisation Star for Life, der hjælper fattige og udsatte børn i Afrika.

Tværtimod professionel  

Grevinde Alexandra har altid holdt af at synge, og i den seneste tid har hun haft lyst til at afprøve sine sangkundskaber mere offentligt.

Og så er den nyudklækkede sangerinde et sted i sit liv, hvor hun forsøger at gribe nye muligheder.

I juni 2018 kom det bl.a. frem, at grevinde Alexandra frasiger sig apanagen fra 2020, og med den beslutning åbner hun døren til et liv uden alt for mange forpligtelser og retningslinjer. Noget, hun allerede har taget hul på nu.

Foruden at debutere som sangerinde, indebærer det blandt andet, at hun den 10. november skal prøve kræfter med at stå på en scene, når hun skal optræde live med nummeret i Malmø Arena.

– Hvorfor skulle jeg ikke? Jeg bilder mig ikke ind, at jeg er professionel sangerinde - tværtimod - men jeg har dyrket noget, jeg virkelig synes er sjovt, og hvis jeg kan sprede lidt glæde og hjælpe andre ved at synge der, hvorfor så ikke, siger hun til nyhedsmediet. 

LÆS OGSÅ: Grevinde Alexandra om forholdet til prins Joachim: "Vi er ikke gode venner, fordi vi SKAL være det"

Et opsigtsvækkende år

Generelt har 2018 været et år, hvor danskerne har set grevinde Alexandra i helt nye situationer. Tilbage i maj fik grevinden bl.a. stor opmærksomhed på grund af et opsigtsvækkende portrætmaleri.

Maleriet skildrer nemlig grevinden med en nedringet top, hvor stropperne er faldet ned over skuldrene, og hvor der generelt er mere bar hud, end hun før har vist. Samtidig er hendes krop dækket af tekst og billeder tatoveret på kroppen.

Portrætmaleriet fik stor kritik af flere kongehuseksperter, blandt andet Søren Jakobsen, der kaldte grevindens portrætbillede for ”dårlig stil” og ”upassende”. Men til afsløringen af billedet var der en helt anden stemning.

– Da vi afslørede billedet, gik der et sus gennem hele lokalet. Alexandra holdt sig for munden og stod og kiggede lidt, før hun sagde, at hele hendes livshistorie var fanget i billedet – og så fældede hun en tåre, sagde galleristen Henrik Elnegaard dengang til TV 2.

Hvis kritikerne skulle vise sig at være lige så forargede, når det kommer til Alexandras nye sang, tager hun det ikke så tungt.

– Der er jo nok nogle, der vil sige: 'Vorherre bevares, hun kan ikke synge', eller 'hvad laver hun nu', men man har kun det her ene liv, og man skal leve det så godt, man kan, fortæller grevinden til Ritzau.

Du kan lytte til Grevinde Alexandras nye sang lige her.

Anbefalet til dig