Lissabon
Foto: Monica Grue Steffensen Inviter din elskede på unikke oplevelser i Lissabon

Lokal luksus: Tag på kærlighedsweekend til Lissabon

Den portugisiske hovedstad har taget verden med storm de sidste par år og mindet os alle om dens unikke arkitektoniske skønhed, nostalgiske sporvogne, skrånende terræn og stejle gader og stræder.

Spis & drik

Stilfuld gourmet

Guide til LIssabon: Prado Restaurante
Foto: Monica Grue Steffensen.

"Hvis det ikke er i sæson, er det ikke på bordet" – sådan opsummeres Prado Restaurantes tilgang til madlavning bedst. Alle retter er sæsonbetonede og inspireret af landets madkultur og lokale råvarer.

Prado Restaurante er en del af et større foretagende beliggende i en forhenværende konserveringsfabrik, der også omfatter æstetisk indrettede boutique hotelværelser/lejligheder (The Lisboans), og i stueetagen en forretning, der forhandler diverse portugisiske delikatesser – fra krydderier til vin og luksus konserves, som mange køber med hjem som souvenirs.

Prado Restaurante er nok en af de mest gennemført smagfuldt indrettede restauranter i Lissabon: Smukke pastelgrønne paneler, lyse egetræsmøbler, læderbetrukne bænke og dekorative planter, der hænger fra loftet. Retterne er minimalistisk anrettede og ser lige præcis så lækre ud, som de smager. Til maden har man valgt at servere udelukkende økologiske vine og naturvine, og dermed går alt op i en højere enhed til glæde for foodies fra nær og fjern.

Prado Restaurante, Travessa das Pedras Negras 2

LÆS OGSÅ: På jagt efter en billig ferie? Så meget koster en øl i dine favoritlande

Guide til Lissabon
Foto: Monica Grue Steffensen.

Stærk espresso

Lissabon har en forkærlighed for alt skandinavisk, hvilket i og for sig ikke er så usædvanligt i disse dage, hvor langt de fleste storbyer er tiltrukket af den skandinaviske æstetik. Det gælder bl.a. kaffebaren Hello, Kristof, der er en af byens bedste. Her forstår de desuden at kæle for cafégæsternes svaghed for magasiner med et udmærket udvalg af nicheudgivelser. Hello, Kristof fokuserer på espresso, og man kan derfor ikke bestille hverken V60, Aeropress eller anden filter/håndbryg, som jo ellers hitter i alle andre storbyer. Hvis man er mest til sidstnævnte, skal man tage turen op ad bakken til bryglaboratorie og kaffebar Copenhagen Coffee Lab i Rua Nova da Piedade, hvor man også kan mæske sig i hjemmebag – dansk, selvfølgelig, for Copenhagen Coffee Lab er danskejet.

Hello, Kristof, Rua do Poço dos Negros 103
Copenhagen Coffee Lab, Rua Nova da Piedade 10

Byens bedste burger

Foto: Monica Grue Steffensen.

Når man er mættet af nye, kulinariske indtryk, kan det være befriende at finde et måltid, man kender og kan finde næsten hvor som helst. Det skal ikke være kedeligt af den grund, nej, for Lissabons bedste burger er ret så uimodståelig. Den kan opspores hos To.B – To Burger or Not to Burger, hvor også den vegetariske burger overrasker med portobello svampe, aubergine, mozzarella, rucola, tomat, hvidløg og lækker urtedressing. De hjemmelavede lemonader – med mynte og citron eller ananas og mynte – er et must at bestille som forfriskning til sin burger. Selvom restaurantlokalet er hyggeligt indrettet, er det ren idyl at tage plads på terrassen på den lille plads udenfor. Her bliver hurtigt fyldt op, så kom i god tid.

To.B – To Burger or Not to Burger, Rua Capelo 24

Guide til LissabonFoto: Monica Grue Steffensen.

Shop

Unik keramik på budget

Portugal er kendt for landets smukke keramik af generelt høj kvalitet, og mange fortryder, at de ikke har taget højde for det og lavet plads i kufferten før afrejse. I Ceramics na Linha er priserne lave, den høje kvalitet og det fine design taget i betragtning, så hvis man nægter at lægge en formue i al den moderne keramik, der hitter herhjemme for tiden, skal man blot aflægge Ceramics na Linha et besøg. Butikken hjælper gerne – imod et gebyr, naturligvis—med at arrangere forsendelse, hvis baggagen ikke rummer det stentøj, man skulle være så uheldig at forelske sig i.

Ceramics na Linha, Rua Capelo 16

LÆS OGSÅ: Romantiske vibrationer: Tag på kærestetur til fortryllende Paris

Guide til LissabonPrado Mercado. Foto: Monica Grue Steffensen.

Oplev

Latinsk charme

Byens ældste bydel, Alfama, er rig på romantiske vibrationer og nostalgi. Her, i de mest maleriske omgivelser, er det obligatorisk at fare vild til lyden af fado. Fado er en gammel, portugisisk musikform præget af sørgmodige, melankolske melodier, som opstod i begyndelsen af 1800-tallet, men formodes at være langt ældre. Mange tager til Alfama alene for denne musikalske oplevelse, men bydelen har meget mere at byde på. I et virvar af vasketøj, husdyr og legende børn i gaderne er kvarteret et intimt indblik i byens sjæl og charme. Når man har slentret rundt i de smalle gader, kan man sætte sig ved promenaden og nyde en forfriskning, imens man ser krydstogtskibene lægge til.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide, Restaurant og Shopping