Ida Wohlert skilt
SPONSORERET indhold

Da Ida Wohlerts ægteskab ramte en krise, blev ét godt råd fra hendes bror en vigtig hjælp

Ida Wohlert oplevede en livskrise, da hun rundede de 40 år, hvor hun måtte træffe vigtige ændringer i prioriteringerne i sin tilværelse. Det fortæller den populære vært på TV 2's Go Morgen Danmark med Hendes Verden.

Af:: Marie Varming og Susanne Baden Jensen Foto: Claus Boesen
16. aug. 2021 | Livsstil | Hendes Verden

Set udefra kørte det på skinner for Ida Wohlert, da hun for nogle år siden måtte indse, at hun bevægede sig ind i en krise i sit liv.

 

Hun havde mødt sin mand, Kasper Fredshavn, da hun var i midten af tyverne, og de havde brugt 30’erne på at få to dejlige drenge sammen, købe hus, og de havde begge fuldt drøn på deres karrierer, men så bankede den på.

Krisen. Følelsen af, at det gik den forkerte vej i parforholdet.

”Jeg havde en krise, da jeg var omkring 40, hvor Kasper og jeg måtte sætte os ned og kigge hinanden dybt i øjnene, for ellers ville det ende et kedeligt sted. Det handlede om, at vi skulle vælge hinanden til. Det er ikke nok at bo sammen,” fortæller den i dag 44-årige Go’ Morgen Danmark-vært ærligt i et stort interview med Hendes Verden.

”Vi havde to job, to børn og et hus med have, men helt klassisk glemte vi hinanden. Det var to parallelle liv, der ikke var flettet sammen. Da jeg brokkede mig over det, sagde Kasper meget rigtigt: Prøv lige at kigge på din kalender,” husker Ida Wohlert.

Rådet fra storebror

Et vendepunkt blev, da hun fik et råd fra sin storebror, Johan Wohlert, der er kendt fra bandet MEW og som vært på musikkanalen P6 BEAT.

”I den periode gik det op for mig, hvor meget min bror er værd, for han sagde: ”Ro på, det er helt naturligt. Du er midtvejs i livet, og det er helt naturligt at gøre sig tanker, som ikke er så behagelige, og man er nødt til at skrue på knapperne”,” siger Ida Wohlert.

De ord tog hun til sig, og i dag er hun og manden blevet meget bevidste om at prioritere hinanden.

Når hun ser tilbage, var det en vigtig øjenåbner, at man trods mange års godt samliv altid skal huske, at et parforhold er et evigt arbejde.

”Nu er Kasper og jeg blevet rigtig gode til at tage os tid om aftenen, hvor vi drikker en kop te og spørger: Hey, hvordan gik det i dag? Det er super vigtigt at følge med i hinandens liv og lytte oprigtigt. Vi snakker faktisk sammen mange gange om dagen. Nogle gange får vi passet ungerne og går ud sammen bare ham og mig, for jeg kan være slem til at pakke min kalender og prioritere mine veninder og børn over ham. Men parforholdet sker ikke af sig selv," siger Ida Wohlert og fortsætter:

"Du er nødt til aktivt at sætte tid af til det, for appelsinerne kommer ikke bare væltende ned i din turban. Vi har været sammen 17 år, og arbejdet med parforholdet stopper aldrig, som jeg ellers troede engang. Jeg er et bedre sted nu, og jeg kan mærke, at jeg kan trække vejret dybere. Som Ellen Hillingsø engang sagde til mig: Hold ud, det er lige på nippet til at blive nemmere”.

Læs det store interviewet med Ida Wohlert lige her. Her fortæller hun også om sine forældres skilsmisse, om at have det svært som teenager – og om at blive tilbudt jobbet som Cecilie Frøkjærs afløser på Go’ Morgen Danmark.

 

Anbefalet til dig