Joakim Ingversen karriere
SPONSORERET indhold

"Hun er mit et og alt": 8 ting, du (måske) ikke vidste om Joakim Ingversen

Han har mistet synet i en ulykke, været en af verdens bedste surfere og startede som bæver på tv. Privat nyder han rollen som ægtemand og far – og at bruge hænderne kreativt. Joakim Ingversen har nået meget på kort tid. Bliv klogere på tv-værten her.

Af:: Susanne Baden Jensen Foto: Niels Henrik Dam/Her & Nu
22. apr. 2021 | Livsstil | ALT.dk

1. Var Danmarksmester i windsurfing

Joakim Ingversen tilbragte sine første år i Skovlunde, men i 1999 flyttede han til Lynæs i Nordsjælland med sin far, mor, den to år ældre søster Josephine og de fem år yngre tvillingebrødre Jeppe og Johan.

Hans mor arbejdede med at passe børn af hashmisbrugere, mens hans far i flere år var ejer af Købmandsgården på Lynæs Havn, som lå i forlængelse af familiens hus lige ved vandet. Om sommeren udvidede faren biksen med en surf-skole i baghaven, hvor den unge Ingversen-søn havde et job som underviser. En interesse, som han dyrkede med sine yngre brødre.

For Joakim var mere end almindeligvis ferm til wind- og kitesurfing. Faktisk kan han bryste sig af at være tidligere Junior Danmarksmester i Windsurfing i 2002 og 2003.

”Windsurfing kom hurtigt til at fylde det hele. Jeg gik direkte hjem fra skole hver dag og surfede. Da jeg var teenager, var der ikke noget med piger og druk. Jeg drak ikke alkohol før 10. klasse. Det resulterede i, at jeg blev Danmarksmester to gange på to år. Og jeg lå nr. 1 på verdensranglisten på et tidspunkt,” har han fortalt til Jyllands-Posten

I dag har de to yngre brødre overtaget og driver Lynæs Surfcenter.

2. Skoletræt

Da den unge Joakim Ingversen gik i folkeskole, drømte han i bund og grund bare om, at det blev overstået, så han kunne blive surfer i Australien.

Undervisningen faldt ham ikke let. Han havde svært ved at stave, og han havde det også svært med mange af lærerne.

”Jeg har aldrig været megastærk i skolen, og mine lærere havde svært ved at tackle mig. Min dansklærer beskyldte mig engang for at snyde i diktat. Men jeg snød ikke. Jeg havde bare øvet mig. Så lidt troede de på mig,” har han fortalt i et interview til Politiken

Vendepunktet blev dansklæreren Lise Stadelund, som han fik på Oure Efterskole.

”Lise forstod mig sgu bare. Hun forstod den måde, som jeg lærte på. Jeg kan godt huske i billeder, og hun brugte rigtig meget krudt på at forklare mig tingene i billeder i stedet for i kedelig tekst. Og så tror jeg også, at jeg blev lidt et projekt for hende. Jeg skulle bare lykkes,” fortæller Joakim Ingversen.

Pludselig gik han fra at føle sig uduelig til at få styrket troen på sig selv.

3. Mistede synet i ulykke

Da Joakim Ingversen var færdig med 10. klasse, valgte den skoletrætte unge mand modsat mange af sine kammerater ikke at starte i gymnasiet.

I stedet tog han til Avoriaz i Frankrig og levede som freestyle-skiløber, hvor sponsorer betalte opholdet for den talentfulde ekstremsportsudøver.

Og det gik ikke stille for sig.

”Jeg har mistet synet to gange. Brækket alle ribben i ét styrt. Jeg havde ingen hæmninger dengang,” har han udtalt til Jyllands-Posten.

I lang tid gik det godt i de franske alper, men en dag faldt Joakim Ingversen og slog hovedet så slemt, at han pludselig havde problemer med at huske og tale. Så kom han hjem – efter ordrer fra mor.

Danske læger undersøgte ham, men de kunne ikke finde ud af, om hans skader var permanente, eller om de ville gå væk igen.

”En dag kom jeg kørende i bil på vej ind mod København, og ved Holte Bakker begyndte jeg lige pludselig at svede og måtte holde ind til siden. Jeg gik lidt i panik over alle de biler, der var omkring mig. Dér fik jeg virkelig respekt for sporten – og for det, den kunne gøre ved én. Og jeg skulle lige æde det, for jeg har aldrig været bange for noget,” understregede Joakim Ingversen i interviewet.

Efter nogle måneder forsvandt problemerne med talebesvær og hukommelsestab igen, men han valgte at lægge drømmen om en karriere som elitesportsudøver på hylden.

Joakim Ingversen ung.jpgJoakim Ingversen til en pressebegivenhed i 2014. (Foto: Anthon Unger/Her & Nu)

3. Startede som runner OG bæver

Efter tiden i Frankrig skulle Joakim Ingversen finde på noget nyt at foretage sig, da han lidt ved et tilfælde fik et – for hans karriere – afgørende job i 2009.

”Da jeg så kom hjem, var jeg rimelig flad på pengepungen. Jeg havde en ven, hvis mor arbejdede på Nordisk Film, og de stod og manglede en runner på ’Go’ morgen Danmark’. Nøj, hvor jeg elskede det job. Lige udover at mødetiden på ’Go’ morgen Danmark’ er 04.45! Der var en sød mand, der hedder Martin, som syntes, jeg skulle da lave noget tv foran kameraet, og når man ikke er ældre, var det jo genialt – så skulle jeg ikke møde 04.45,” har Joakim Ingversen fortalt til husoghaveavisen.dk.

En runner er en – ofte ung – person, som hjælper på en tv- eller filmproduktion med små praktiske ting, som at hente gæster, lave kaffe og sørge for snacks i løbet af dagen.

Det gav Joakim Ingversen en fod inden for i tv-branchen, har han forklaret, og som blot 23-årig landede han i 2011 efter en casting sit først job som vært på TV 2's daværende lørdagsshow ’Bingo Banko’. Eller det vil sige… i de første 20 udsendelser optrådte han på skærmen i rollen som bæver i programmet, hvor han eksempelvis skulle glide rundt i en stor bunke bananskræller.

Stille og roligt fik han dog ”charmeret” sig ud af dyrekostumet, og til sidst landede han rollen som den ene af showets to primære værter.

5. Vild med dans – og sin makker

I efteråret 2012 fik danskerne lov til at se en ny side af Joakim Ingversen, da han deltog i ’Vild med dans’ – og han endte endda med at vinde den 9. sæson af det yderst populære TV 2-program.

Det skete med dansepartneren Claudia Rex, som den dengang 25-årige tv-vært efter showets afslutning også privat fandt sammen med. Kærligheden varede dog kun i et halvt års tid, og mod slutningen af 2013 gik de fra hinanden.

”Vi er stadig rigtig gode venner. Og i forbindelse med bruddet fandt vi ud af, at vi er meget bedre til at være venner end til at være kærester,” fortalte Joakim Ingversen til Ekstra Bladet.

6. Scorede sit livs kærlighed

Længe før de blev kærester, var Joakim Ingversen og Sofie Linde rigtig gode venner.

Begge lavede de dengang børnefjernsyn på DR, men en aften i 2015 skulle det være anderledes – og det var ham, der valgte at springe ud i det, har hun afsløret.

”Jeg har gennem livet haft mange drengevenner, men jeg havde aldrig prøvet at blive kæreste med en, jeg var venner med. Men jeg er så glad for, at måne, sol og stjerner stod rigtigt, da Joakim og jeg tog i byen en aften og delte en stor portion alkohol. Det var en helt almindelig hverdag i juledagene for nogle år siden, og vi havde begge to fri næste dag. Der blev vi enige om, at vi skulle noget mere. Så tog han teten og sagde: ”Nu kysser jeg dig”. Jeg har aldrig været gladere,” siger Sofie Linde i et interview med Hendes Verden, som du kan læse her. 

LÆS OGSÅ: Sofie Linde om kærligheden til Joakim: Han tog teten og sagde "Nu kysser jeg dig"

I dag er de begge blandt landets mest populære tv-værter, og i 2017 overraskede de alle, da de afslørede, at de var blevet hemmeligt gift på Københavns Rådhus. 

Og der er ingen tvivl hos Joakim Ingversen om, at han har fundet sit livs ”eneste ene”, fortalte han selv under sin medvirken i tv-programmet ’Til middag hos…'

”Det har bare været det bedste, der er sket for mig. Det er det virkelig. Hun er mit et og alt,” forklarede han til sine gæster ifølge B.T.

I februar 2018 kom datteren Trine til verden, og tidligere i år blev parret også forældre til lillesøsteren Søs.

Hvordan så det så ud, da deres forhold startede? Faktisk er der (en slags) billeddokumentation af netop dét… Herunder har Joakim Ingversen - der, ligesom sin hustru, er kendt for at være sjov og have masser af selvironi på Instagram - delt et foto, hvortil han skriver:

Første billede med mig og mit livs kærlighed ❤️

7. Elsker at renovere boliger

Joakim Ingversen har en stor interesse for boliger og indretning, som han deler med sin hustru.

Var han ikke blevet en af landets mest populære ansigter på fjernsynet, er det sandsynligt, at han i stedet havde levet af at svinge en hammer og sav.

”Hvis jeg ikke skulle være TV-vært, så tror jeg, jeg var blevet tømrer. Jeg er meget fascineret af det fag. Tænk at kunne bygge et hus selv! Det vil jeg prøve en dag. Jeg har en trang til at tjekke alle boliger, der kommer til salg – så nok noget i retning med boliger og tømrer,” udtalte han i 2018 til husoghaveavisen.dk.

Og det er ikke kun byggeriet, der optager ham. Han elsker også at svinge en pensel, og der er spræl på, når han slår sig løs med Sofie Linde.

”Vi har altid været vilde med farver. Hvid bliver i mine øjne nemt lidt kold og kedelig. Vi maler rigtig meget. Hvis resultatet bliver grimt, maler vi bare om igen. Engang malede vi et toilet helt lilla, men det holdt ikke mange timer,” har Joakim Ingversen fortalt til Boligmagasinet.

Joakim Ingversen Sofie Linde bolig.jpgDet farveglade par ses her sammen under Gay Pride Optoget i København i 2017. (Foto: Michael Stub)

8. Er æresborger

Kan du prale af at være ”æresborger” noget sted? For jep, det kan Joakim Ingversen!

I 2016 blev han nemlig ’Årets Æresborger’ i Fårup Sommerland, og udover æren fulgte der et kontantbeløb på 10.000 kroner med, som Joakim skulle bruge på et sjovt formål. Ærestitlen er en, som den jyske forlystelsespark tildeler til personer, der gør Danmark til et sjovere, hyggeligere og mere positivt sted at være – og de roste særligt den daværende DR ULTRA-værts evne til at gøre en positiv forskel i unge menneskers liv.

”Prisen er en anerkendelse af det arbejde, jeg laver med børn og unge - som jeg selv synes er både sjovt og givende - og det er jeg selvfølgelig enormt glad for, at nogen sætter pris på,” lød det dengang fra en glad Joakim Ingversen til blokhus.dk.

Joakim Ingversen Sofie Linde.jpgJoakim Ingversen og Sofie Linde på den røde løber. (Foto: Peter Hauerbach/ Her & Nu) 

Anbefalet til dig