Derfor er det så svært at finde ”den eneste ene” på Tinder
SPONSORERET indhold

Derfor er det så svært at finde ”den eneste ene” på Tinder

Kærlighedscoach Dorte Ravn har et budskab til alle dem, der er trætte af useriøs onlinedating.

Foto: Anne Kring
11. maj. 2020 | Livsstil | ALT.dk

Det er min erfaring, at rigtigt mange personer opretter en datingprofil på Tinder ganske kort tid efter, at de er blevet single. Tinder kræver bare en hurtig selfie og ganske få ord om dig selv, så er du synlig og online i puljen af andre singler, der også håber på bedre held næste gang.

Men når du går på Tinder kort tid efter, at du er blevet single, så er du slet ikke klar til at indgå i en ny kæresterelation. Du har i stedet bare brug for lindring af alt det, der gør ondt indeni. Og som du ellers ikke ved, hvordan du skal få til at gå væk. Det bliver hurtigt til utallige venstre swipes, mens du sidder med tårer i øjnene over det forhold, du netop er trådt ud af.

Uanset om du var den, der gik. Eller den, der blev forladt.

Kærestesorg og venstre swipes

At have kærestesorg føles næsten som at være syg med en alvorlig sygdom. Du har ondt overalt i kroppen og kan ikke finde ro nogen steder. Du sover rigtigt dårligt - vågner konstant med tanker om alt det, der blev sagt og ikke sagt. Din appetit på mad er væk og intet smager, som det plejer. Alt kører rundt i en stor kværn af offermentalitet.

Og lige her i sådan en tilstand er der rigtig mange personer, der opretter en Tinder-profil. Uden overhovedet at have bearbejdet deres seneste parforhold. Eller fundet læringen i det, der gik galt. Vel at mærke ikke læringen om ekskæresten. Men læringen om dig selv!

Det, du i virkeligheden søger og har brug for, er en slags bekræftelse på, at der er nogen, der vil dig!

Det handler om at undgå følelsen af ensomhed. At undgå at føle dig afvist, alene og utryg.

Drivkraften for at lede efter en kæreste

At søge efter en ny kæresterelation kan være den ultimative distraktion fra at komme i kontakt med det, der gør ondt. Og fra at komme i kontakt med dig selv og det, du ikke har lyst til at se i øjnene vedr. dig selv.

Behovet for at høre til, for intimitet, tryghed og kærlighed er gode menneskelige egenskaber. Men nogle gange leder vi efter dette for at undgå noget andet. Og der er virkelig mange personer på Tinder - og onlinedating generelt - der har det på samme måde som dig.

Drivkraften for at lede efter kærligheden er ofte noget helt andet inderst inde. Drivkraften er ensomhed. Drivkraften er en flugt fra dig selv.

For at lykkes med at finde ind i et trygt og kærligt parforhold skal du starte med at finde dit allerstørste mod til at komme i kontakt med de følelser, der står på fuldt gab inde i dig, når du netop er trådt ud af en relation.

Tinder kan give dig et øjebliks lindring. Men ganske hurtigt derefter får du blot en massiv forøgelse af de følelser, som du forsøger at flygte fra.

Når du befinder dig i en tilstand af at mangle

I stedet for at lede efter kærligheden fra en mangle-tilstand, skal du starte med at fylde din egen kop. I en ”mangle-tilstand” vil du nemlig oftest lade dig nøjes med hvem som helst, der viser dig lidt interesse bare for at undgå det, du ikke bryder dig om ved at være blevet single.

Men du leder ikke efter "hvem som helst!" Du leder efter den person, der sammen med dig kan skabe grobund for det parforhold og liv, som, du drømmer om. Og det er ikke hvem som helst, der vil være i stand til det. Tag en kold tyrker fra det at date, når du lige er blevet single.

Start med at date dig selv. Bliv ubetinget forelsket i dig selv. For at være i stand til at være tæt med et andet menneske, er du nødt til at kunne holde dit eget selskab ud.

Hvis du skal lykkes med dating og kærlighed, er din vision om et godt kærlighedsliv nødt til at være større end din frygt for at være alene eller at blive afvist.

Stop med at swipe løs

Hold op med at sidde og vente på, at kærligheden indfinder sig af sig selv en dag og begynd i stedet for at gøre dig klar. Du møder ikke bare pludselig én, som elsker dig ubetinget, hvis du ikke selv aktivt gør noget for det.

Når du elsker dig selv først, så leder du ikke længere efter en kæreste til at udfylde et tomrum inde i dig. Så leder du i stedet efter en kæreste, som kan være desserten til det hovedmåltid, der består af dig selv!

Det bedste, du kan gøre i processen med at finde varig kærlighed, er at sørge for at blive den bedste version af dig selv. Det er ikke en kommende kæreste, der skal fuldende dig og dit liv. Du har ansvaret for din livsglæde. Det ansvar er alt for stort at lægge over på en potentiel ny kæreste.

Og når du kommer fra det sted, hvor du kan se dit eget værd, bliver kærlighed noget helt andet end det, du i øjeblikket er i stand til at forestille dig.

Tiden mellem "ikke længere" og "ikke endnu"

Tiden mellem "ikke længere" i et parforhold og "ikke endnu" i et nyt parforhold, er den absolut vigtigste tid for dig, der er single og længes efter kærlighed. Brug singleperioden på at rydde op i din skjulte kærlighedsbagage. Start med at luge ukrudtet i din egen have. Få øje på det mønster, du altid ender i. Og gør så noget aktivt for at klippe den røde tråd over, så du ikke ender i en tro kopi af dine tidligere parforhold.

Så vil du erfare, at kærlighed i form af en partner, der kan rumme og elske hele din personlighed, indfinder sig let og ubesværet. Når du inderst inde tror på, at du er værd at elske, bliver det let for en anden person at elske dig.

En useriøs datingkultur

Tinder har efter min bedste overbevisning smadret onlinedating-kulturen. Det er blevet overfladisk, og de færreste tager seriøst stilling til, hvad det er, de leder efter og håber på. De fleste håber bare på bedre held næste gang. Og bruger enormt meget tid på at længes og håbe. Ikke mindst på at føle sig skuffet, afvist og mistroisk. Uden at reflektere over, at de selv er den eneste konstante i de parforhold, de har været en del af.

Langsomt bliver du ramt af opgivelse. Du begynder måske at overbevise dig selv om, at du egentlig har det meget godt alene. Men når du igen sidder helt alene endnu en lørdag aften, eller spiser morgenmad alene sammen med din kat, så mærker du ensomheden og savnet.

Undlad at give op på forhånd, for det er muligt at finde kærligheden både online eller offline. Og nu kan du få hjælp til din forberedelsesproces, før du begiver dig ud i datingjunglen, så du er bedst muligt klædt på til at date seriøst.

Vel at mærke, når du igen føler dig klar til at date uden behovet for at lindre det, der gør ondt indeni!

Anbefalet til dig