Laura Drasbæk om sin skilsmisse: ”Det var en livskrise, som rungede i mit liv i årevis”

Foto: Sara Skytte Laura Drasbæk har i mange år ladet sig styre af kærligheden. Nu nyder hun mig-tid med masser af keramik og havearbejde.

Laura Drasbæk om sin skilsmisse: ”Det var en livskrise, som rungede i mit liv i årevis”

Efter en forelskelse, efterfølgende skilsmisse og livskrise, har Laura Drasbæk fået mod på tilværelsen som single og alle de muligheder, som det har ført med sig, fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

Da 44-årige Laura Drasbæk blev skilt, kom hun ud i en livskrise, som påvirkede hendes liv de næste mange år. Nu har hun fundet ro i skilsmisser og tilværelsen som single, men det har taget tid, forklarer hun.

- Det (skilsmissen, red.) var en livskrise, som rungede i mit liv i årevis, fordi jeg ikke fik taget ordentligt hånd om det dengang. Jeg blev forelsket i en anden, og jeg har altid haft det sådan, at hvad end jeg følte, så var det rigtigt, fortæller hun til Hendes Verden.

Forelskelsen gjorde, at Laura forlod mand og børn, fordi hun ikke ville undertrykke den følelse, og derfor valgte hun at forfølge den.

- I dag ville jeg ikke have taget det så alvorligt. Jeg skulle have givet det et år til at gå over, for hey, det var jo bare en forelskelse. Jeg havde det svært med, hvad jeg gjorde mod min eksmand og mine børn. De savnede og blev kastet frem og tilbage.

Alenetid til køkkenhaven

I dag er Laura Drasbæk single, hvilket passer hende glimrende efter mange år, hvor der ikke altid har været plads til mig-tid.

- Jeg har ingen kæreste, og jeg kunne godt tænke mig, at der ikke var nogen, der fandt vej til mit hjerte foreløbigt, for mit liv har været styret af kærligheden. Jeg havde ikke været uden en kæreste, siden jeg var 16 år. Nu har jeg været uden kæreste i halvandet år, og jeg er euforisk over det.

I dag er Lauras liv styret af mange andre ting end kærligheden. Der er plads til at udfolde de drømme, som ikke nødvendigvis handler om kærlighed eller skuespil. Laura har blandt andet taget et år af uddannelsen som body SDS-terapeut, skrevet to børnebøger og overvejet at blive både gartner og keramiker.

-  Kærester er skønne, men hold kæft, de tager din tid. Nu har jeg fået tid til at hellige mig keramikken, og jeg er blevet meget ambitiøs med at få en køkkenhave. Den alenetid har jeg endnu ikke fået nok af, og den nyder jeg.

Du kan læse hele interviewet om Laura Drasbæk i denne uges Hendes Verden, hvor hun fortæller om at købe ind med morgenhår og tilværelsen som single efter ikke at have været uden kæreste, siden hun var 16 år gammel.

Om Laura Drasbæk

  • 44 år
  • Debuterede som skuespiller i filmen Lad isbjørnen danse
  • Efterfølgende uddannet fra skuespillerskolen i Aarhus
  • Har haft roller i blandt andet Lærkevej, Okay, Mørke, Blinkende Lygter og har spillet Ofelia på Kronborg
  • Til foråret er hun aktuel i tv-krimiserien Sommerdahl
  • Har desuden skrevet to børnebøger og lever til dels af af indtale lydbøger
  • Deltog i 2010 i Vild med dans, hvor hun fik en 2. plads sammen med danseren Silas Holst
  • Mor til to sønner

Kilde: Hendes Verden

Se, hvad vi ellers skriver om: Skilsmisse, Parforhold og Kærlighed