Line Baun Danielsen

Foto: Privat "Jeg kan godt beslutte mig for at være glad - selvom skoen trykker et sted," lyder det fra Line Baun Danielsen.

Line Baun Danielsen: "Det er nok den største ærgrelse, jeg har i mit liv"

Line Baun Danielsen om at gå i sine forældres fodspor, om at mærke søstersind i dagligdagen og om, hvorfor rutiner er et vigtigt redskab for hende.

Hvornår er du mest glad?

"Som udgangspunkt er jeg en meget glad person. Jeg vælger bevidst at have ja-hatten på fremfor nej-hatten, og det er ud fra en tankegang om, at man godt kan beslutte sig for at være glad – også selvom skoen trykker et sted. Hvis jeg skal nævne situationer, hvor jeg føler mig ekstra glad og varm helt inde i hjertet, er det, når jeg er sammen med mine børn. De giver mig en ekstraordinær følelse af glæde og lykke."

Hvilken erfaring er den vigtigste, du har gjort dig i livet?

"Det er, at man er nødt til at tage ansvar for sit eget liv. Men der er selvfølgelig også mennesker, som man kan stole fuldt og fast på, og som altid er der for en. Når man står i de ydre situationer i livet, finder man ud af, hvem de personer er."

LÆS OGSÅ: Birgitte Hjort Sørensen om mobning i skoletiden: ”Jeg prøver at tænke på ømhed på mit yngre jeg”

Hvilket rum i dit hus holder du mest af og hvorfor?

"Jeg elsker alle rum i mit hus, men allermest min stue. Det er ikke, fordi jeg sidder der særlig tit, men når jeg sidder ved mit spisebord og arbejder, kan jeg se lige ind i stuen. På væggen hænger et meget smukt billede, som jeg købte for de penge, jeg arvede, da min far døde. Det kigger jeg på hver dag og sender ham en tanke."

Hvad ser du af dine forældre i dig selv?

"Jeg ser utrolig meget af mine forældre i mig selv. Jeg har arvet min fars interesse for journalistik og sport, og så har jeg arvet hans perfektionisme. Han var sådan en, der både havde pressefolder i cowboybukserne og midterskilning i græsplænen. Min mor har givet mig en nysgerrighed på verden og en kæmpestor rejseglæde, fordi hun tog mig med ud at rejse, fra jeg var helt lille. Samtidig har jeg meget bevidst prøvet at gøre noget andet end mine forældre. Det vigtigste var, at jeg ikke ønskede at blive skilt, ligesom mine forældre gjorde, da jeg var en lille pige. Det lykkedes dog ikke. Jeg blev selv skilt for en del år siden, og det er nok den største ærgrelse, jeg har i mit liv."

Hvornår oplevede du sidst søstersind?

"Det gør jeg hver dag! For mig findes der søstersind på forskellige planer. Der er søstersind på et professionelt plan og på det private. Begge steder har jeg nogle fantastiske kvinder i mit netværk, som altid er der, når jeg har brug for det – på samme måde, som jeg er der for dem, hvis de har brug for det. Det kan både være de små kriser og de helt store spørgsmål, vi hjælper hinanden med. Søstersind er, når man rækker ud over sin egen næsetip, og det gør jeg eksempelvis, når jeg på min blog italesætter tabuiserede emner som inkontinens, det at være single i en moden alder og overgangsalderen. Jeg tror, at det er min måde at vise en eller anden form for eksternt søstersind – ved at prøve at løfte de tunge temaer på vegne af andre."

Hvad er det bedste råd, du vil give dine børn?

"Det tror jeg allerede, at jeg har givet dem. Det er nemlig, at de skal forfølge deres drømme. De skal gøre, hvad de har lyst til uden at lade sig tryne af, hvad andre måtte mene. Det er nemlig vigtigt. Jeg har ikke nogen forventninger om, at der kommer to akademikere ud af mine børn, men jeg har en drøm om, at de bliver glade mennesker, som i hvert fald bliver rige på oplevelser og erfaringer. Livet bringer dem derhen, hvor de gerne vil være. Lige nu er de begge selvstændige – og det er megasejt, synes jeg. Jeg ved, hvor svært det kan være, fordi jeg også selv er det."

Hvad ville du aldrig give penge for?

"Sex."

LÆS OGSÅ: Lisbeth Wulff: "Amors pil ramte ret heftigt"

Hvornår er du mest træt af dig selv?

"Det er jeg, når jeg ikke får gjort de ting, som jeg har sat mig for. Eksempelvis når jeg kommer til at tage nej-hatten på, selvom jeg har besluttet, at det skal være ja-hatten. Eller når jeg ikke får trænet, selvom jeg har sat mig for, at jeg skal. I de situationer bliver jeg ret træt af mig selv. Jeg ved godt, at selv en Duracell-kanin nogle gange kan trænge til at få skiftet batterierne, men det ærgrer mig alligevel, når jeg ikke får gjort det, som jeg har sat mig for. For jeg ved jo, at det er ting, som ville være gode for mig."

"Derfor har jeg også fundet ud af, at det er godt at have faste rutiner – især omkring træning og arbejde. Det var en dygtig erhvervscoach, der for et par år siden lærte mig at strukturere min tid og arbejdsdag på den måde, så jeg fik mest muligt klaret. Rutinerne er med til at sikre, at jeg ikke bliver vildt træt af mig selv, fordi jeg ved hjælp fra dem får lavet det, som jeg egentlig gerne vil. Det betyder ikke, at jeg ikke nogle gange ender det sted, hvor jeg er irriteret på mig selv, men vi er alle fejlbarlige."

Hvilket af dine karaktertræk holder du mest af?

"Jeg tror, at det er mit positive væsen. Det er nok det, som jeg allerbedst kan lide."

Om Line Baun Danielsen

  • Journalist, kommunikationsrådgiver og forfatter.
  • Står bag virksomheden LBD Kommunikation og
    er aktuel med bloggen På bloggen med Line, der bl.a. handler om at være midt i livet – både på godt og ondt.
  • Line er mor til Rasmus og Emil.
Se, hvad vi ellers skriver om: Karriere, Børneopdragelse og Livsstil

610x200_woordy_knap2.jpeg