Lise Rønne
SPONSORERET indhold

Lise Rønne er tilbage på skærmen: Her er 10 ting, du (måske) ikke vidste om hende

Hun har indtaget X Factor-scenen mange gange og er nu efter ni år tilbage som vært for talentshowet efter Melvin Kakoozas sygemelding. Men hvem er hun egentlig? Lær den (knap så) nye vært at kende her.

Af:: Emma Fjalland Lund Foto: Klaus Bo Christensen/Her & Nu
05. mar. 2021 | Livsstil | ALT.dk

42-årige Lise Rønne er nu tilbage på skærmen i bedste sendetid efter flere år væk fra værtsrollen. For femte gang i sin karriere tager hun imod de talentfulde sangere i dette års X Factor liveshows.

Men hvad har hun lavet i den tid, hun ikke har været på skærmen – og hvor startede hendes store TV-karriere egentlig?

Vi har fundet svarene til dig!

1. Jyde i Nordsjælland

Lise Rønne er født og opvokset i Viborg og er student fra Viborg Katedralskole i 1997. Herefter vendte hun snuden mod Aarhus, hvor hun fik en bachelor i medievidenskab ved Aarhus Universitet, og herefter tog hun en diplomuddannelse i journalistik.

I dag bor hun i Nordsjælland med kæresten Mikkel Lucas Overby og deres tre børn, Nelson, Eva og Thomas.

2. MTV London

Lise Rønne var som en del af sin medievidenskabsuddannelse et halvt år i London, hvor hun var i praktik som producerassistent på musikkanalen MTV. Det var her, at den dengang kun 22-årige unge studerende virkelig fik øjnene op for TV-branchen.

Lise Rønne roskilde festival 2004
Foto: Michael Stub/Her & Nu | I 2004 havde den unge Lise Rønne allerede været vært på både Boogielisten og Rundfunk.

3. Fik værtsrollen på Boogie uden at kende showet

Lise Rønne var knap nok kommet retur til Danmark efter sit praktikophold i England, da hun blev inviteret til casting på ungdomsprogrammet Boogie – et DR-musikprogram målrettet unge, der storhittede i 00’erne.

”Jeg snublede ind i den, for jeg læste medievidenskab på universitetet uden at have en plan med det. Men en dag var der en af mine venner, som spurgte, om jeg ikke ville til casting på ungdomsprogrammet Boogie, som han var med til at starte. Jeg kom lige hjemme fra min bedstemor, så jeg troppede bare op i det tøj, jeg stod i og fik jobbet,” har hun fortalt til Hendes Verden.

Lise Rønne blev blandt 40 ansøgere tilbudt værtsrollen, men måtte lige hjem og læse op på lektien, før hun sagde endelig ja. For hun havde ikke set et eneste afsnit og ville være nødt til at tage orlov fra sit studie. Hun lånte et VHS-bånd med programmet med hjem og sagde efter lidt tøven ’ja tak’ til jobbet.

4. DR-darling:

Efter to år på Boogie var det tid til nye udfordringer, og Lise Rønne rykkede til TV2s ungdomsprogram Rundfunk. Hun var dog hurtigt tilbage på DR som vært på Ungefair – et debatprogram for og med unge. Herefter har hun været vidt omkring i DR-byen og været med bag kameraet på Dagens Danmark, TV-Avisen, Aftenshowet og fik til sidst jobbet som redaktør i DR Medier.

Men det er ikke just redaktørrollerne, danskerne kender Lise Rønne bedst for. For både i 2008, 2009, 2011 og 2012 var hun vært på den danske version af talentshowet X Factor. Derudover har hun været værtsvikar på Aftenshowet, to gange vært ved Dansk Melodi Grand Prix samt en enkelt gang på Eurovision Song Contest, da den store internationale sangkonkurrence i 2014 blev afholdt i København.

Faktisk blev hun i 2005 også tilbudt af afløse Andrea Elisabeth Rudolph i "Vild med dans". Den rolle takkede hun dog nej til, for at forfølge en karriere i DR.

5. Fra Boogielisten til Bookielise

Efter mange år i mediebranchen lavede Lise Rønne en U-vending og startede igen på universitetet. Denne gang for at læse litteraturanalyse.

”Jeg har altid læst mange bøger, og de seneste år mange klassikere, som jeg så gerne vil forstå bedre. Jeg vil gerne kunne tale med om genrer, og så bliver jeg på den måde lidt mere fagjournalist. Det har længe været en del af min identitet at være tv-journalist, og nu skal jeg vænne mig til at være nybegynder i noget, for jeg kommer helt sikkert ikke til at være den mest belæste på holdet. Det er dybt vand for mig, for vi har taget lån i huset, og jeg er gået på deltid,” har hun fortalt til Hendes Verden.

I den forbindelse besluttede Lise Rønne sig også for at dele sin bogglæde med danskerne og oprettede derfor Instagram-kontoen Bookielise, hvor hun deler sin læselyst og i samarbejde med SAXO.dk deler sine læseoplevelser med de mange følgere.

“Jeg tænkte, at jeg skulle ud på dybt vand og turde sige det højt, forlige mig selv med ideen. Så derfor gik jeg på Instagram og oprettede en profil for at skrive om bøger. Det var grænseoverskridende, for jeg er ikke den, der har læst flest bøger, og heller ikke den, der ved mest om bøger, så det er et felt, hvor jeg er som alle andre og læser med maven. Men det var en måde at bede folk om at se mig med nye øjne på,” har hun sagt til Magasinet Liv.

Lise rønne med mand Mikkel Lucas Overby og børn
Foto: Lars E. Andreasen/Her & Nu | Lise Rønne og Mikkel Lucus Overby har dannet par siden 2008 og har sammen tre børn.

6. Alberte Winding var hendes wingwoman

Tv-værten mødte sin kæreste, Mikkel Lucas Overby, på en blinddate arrangeret af sangerinden Alberte Winding.

”Vi mødtes på mit livs eneste blinddate, hvor vi faktisk begge to var heartbroken. Mikkel kender Alberte Winding, og det var hende, der havde sagt til ham, at han skulle ringe til mig, fordi hun havde hørt fra en fælles ven, at jeg gik og var lidt ked af det. Han havde aldrig set X Factor, som jeg var vært på dengang, men vidste da lige hvem jeg var. Han ringede til mig og inviterede mig ud, og det blev til øl på en café. Efter en måned flyttede jeg ind hos ham, og et halvt år efter var jeg gravid, og nu er der tre børn,” har hun fortalt til Hendes Verden.

7. ”Vimse rundt”

I 2019 trak Lise Rønne mange overskrifter, da hun i en kronik i Politiken var efter en anmelder, som hun mente ”talte fornedrende til kvinder” i hans seneste anmeldelse af programmet Helt Lyrisk. Han mente blandt andet, at hun ”vimsede rundt”, men den kønsstereotype måde at omtale kvindelige værter på ville Lise Rønne ikke finde sig i.

Hun fik opbakning af flere kvindelige kollegaer, der alle kunne nikke genkendende til meget af det, Lise Rønne skitserede.

Det endte med, at Lise Rønne fik en undskyldning af anmelderen, mens Politikens kulturredaktør samtidig lovede, at redaktionen fremover ville “blive mere selvkritiske, præcise og skarpe i redigeringen”.

8. I opgør med kønsopdeling

Siden hun fik sin datter Eva, har Lise Rønne haft meget fokus feminisme og den kønsopdeling, der er i samfundet.

”Faktisk følte jeg allerede, da jeg var gravid med hende, at jeg stod foran en større opgave, end jeg havde følt det med min søn. For det har en pris ikke at være opmærksom nok på, hvad det er, vi vokser op med som kvinder,” har hun blandt andet fortalt til Magasinet Liv.

Hun har bl.a. været meget opmærksom på den kønsopdeling, der har været i børnehaven, hvor drengene lærte om vikinger og iklædte sig de nordiske krigeres klæder, mens pigerne blev iført prinsessekjoler og lærte om Amalienborg. Eller når hun selv har siddet til lønforhandlinger og har forlanget lige så meget som sine mandlige kollegaer.

9. Rejseglade Lise

Lise Rønne er enormt rejseglad – hvad end det handler om en tur rundt i verden eller blot i Danmark. Faktisk så betyder rejserne så meget, at hun i 2015 fortalte Politiken, at det betyder så meget for hende at rejse, at det er det, hun lægger sin økonomi efter.

Foto: Bo Nymann/Her & Nu | Lise Rønne gik første gang på scenen som X-Factor vært i 2008, hvor blandt andet sangeren Basim deltog.

10. X Factor og flade sko

Nu er Lise Rønne så tilbage på skærmen og X Factor-scenen, efter Melvin Kakooza desværre måtte sygemelde sig fra rollen som Sofie Lindes barselsvikar. Men selvom hun nu glæder sig over at være tilbage i værtsrollen, sagde hun faktisk først ’nej’, da hun fik tilbuddet om at stå på scenen til de mange liveshows.

”Det var et par følelsesmæssigt hektiske døgn for mit vedkommende, hvor jeg lå i forsterstilling og synes, at det føltes ambivalent. Det kom bag på mig, at jeg fik spørgsmålet, og at jeg endte med at sige: “Så gør vi det”,” lyder det fra Lise Rønne.

Men det var heller ikke uden betingelser, at hun sagde ja til værtsrollen. Hun havde nemlig ét krav, og det var, at hun skulle have flade sko på. 

”Sidste gang, jeg havde stiletter på, var sidst, jeg stod på X Factor-scenen. Det er vigtigt for mig, at det skal være sjovt, behageligt og hyggeligt, og det er det, når jeg har flade sko på,” siger hun til Ekstra Bladet.

Anbefalet til dig