Mette Haulund
SPONSORERET indhold

Sådan planlægger du dig til et bedre parforhold

Planlæg alt fra ferie til sex og få et bedre forhold, ifølge ALT for damernes parforholdsekspert.

Af: Mette Haulund
04. feb. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

Jeg elsker at lægge planer! Ikke så meget for planernes skyld, men for at have noget at glæde mig til. Jeg elsker når jeg kan glæde mig til venindehygge, ferie, biografture, venne- eller familiebesøg, koncerter osv. osv.

En af de helt store fordele ved at have planer er alle de positive tanker, snakke og eventuelt forberedelser, man kan have inden. På den måde får man meget mere ud af det, man skal, fordi man ikke kun er tilstede, når det sker, men har flere glædestimer op til.

Mange mennesker stejler dog helt ved tanken om at lægge planer og kan ikke finde et fornuftigt argument for planlægning - men forventningens glæde synes jeg er et af de største argumenter.

Derudover kan jeg komme i tanke om fordele som:

  • Det skaber sammenhold.
  • Det giver gode emner at tale om.
  • Man undgår, at man går med forskellige forventninger. (Tænk nu eksempelvis, hvis man har boet sammen i mange år uden at tale om, hvad man gerne vil når man skal pensioneres. Hver især har man gået og lagt planer og så finder man ud af, at de slet ikke harmonerer).

Det samme gælder for parforholdet. Hvis man har aftalt, at man tre gange om ugen skal slukke fjernsynet og lave noget sammen. Eller hvis man har planlagt en kæresteaften om 14 dage. Eller hvis man ved, at begge parter glæder sig til vinter- eller påskeferien fordi der er lagt planer - ja så har man en masse positive forventninger at glædes over - og det smitter af på de negative tanker, som helt sikkert bliver færre og færre.

Et af de typiske argumenter for ikke at ville planlægge er, at der så ikke er plads til spontanitet. Man kan jo vente i hundrede år på spontanitet, men hvad nu hvis den aldrig kommer? Er det så ikke bedre at planlægge? Tag eksempelvis sexlivet, som er et af de punkter, der møder mest modstand i forhold til planlægning. Hvad mon er bedst, planlagt sex eller ingen sex?

Jeg tror faktisk, der bliver mere plads til spontanitet, hvis man planlægger lidt, men det er selvfølgelig en påstand. En påstand jeg har, fordi det virker for mig og for mange af de klienter, jeg får sat i gang med at planlægge lidt!

KRISE I PARFORHOLDET? Få hjælp til at evaluere parforholdet, som du kan få adgang til på Parforholdsraad.dk.