Se stylistens pakke-guide
SPONSORERET indhold

Se stylistens pakke-guide

Shoppetur til Paris, vandretur i Danmark eller badeferie på Mallorca? ALT for damernes stylist, Palle Rahbek, guider dig til, hvordan du pakker den perfekte kuffert uanset destination.

Af: Ane Mai Harder Nybo og Palle Rahbek Foto: Bulls
09. jul. 2012 | Livsstil | ALT for damerne

Det er det samme hvert eneste år. Kufferten vejer en halv elefant, dit medbragte tøj passer ikke sammen i farverne eller endnu værre – det passer ikke til vejret. Det kan være svært at pakke det rigtige til ferien, når man står i Danmark og ikke kan forestille sig klimaet på Ibiza eller i Nordnorge, men ifølge ALT for damernes stylist, Palle Rahbek, kan en klogt pakket kuffert være essentielt for at få en god ferie.

 

– Lige gyldigt hvor ferien går hen, er det vigtigt at have det rigtige udstyr med. Det kan være svært at overskue på forhånd, men heldigvis er der nogle generelle råd, der er gode at følge: Start pakningen med at tjekke hvor mange kilo du må have med, hvis du skal flyve, og tjek vejrudsigten for destinationen, så du ved, om du skal satse på shorts eller lange bukser.

 

– Når du er ankommet til destinationen, er det også en god idé at hænge dit tøj på bøjler på badeværelset, for så retter dampen eventuelle folder i tøjet ud, når du går i bad.

Se hvordan du pakker den perfekte kuffert til storbyferien, den aktive ferie og badeferien på de næste sider.

Læs også: Bliv strandklar med en lynkur

Storbyferie

 


Rom, Paris, London eller måske New York? Går ferien til en af verdens hovedstæder kan det være klogt ikke at pakke for meget, så du har plads til at fylde kufferten op med gode shoppe-fund på tilbagevejen.

 

Palles tips:

 


- Når du skal trave storbyen rundt, er det uundværligt med en rummelig taske, der har plads til både vandflaske, cardigan, pung og solbriller.

 

- Pak tøj, som kan bruges til flere lejligheder. Er du kvinde, kan en enkel kjole være god, fordi den både kan bruges om dagen, men også hurtigt kan dresses op om aftenen med et par stiletter. Er du mand, kan et par lyse chinos være gode om dagen med en t-shirt og med en hvid skjorte om aftenen på restaurant.

 


- Sommeren i de europæiske storbyer er som oftest varm nok til, at du ikke behøver mere end ét par lange bukser. Pak toppe og t-shirts i farver, der passer til i farve og form.

 


- Husk et par flade gummisko, som du kan trave byen tynd i uden at få (alt for) ondt i fødderne.

Læs også: Bliv strandklar med en lynkur

Aktiv ferie

 


Skal du vandre gennem de danske klitter eller de spanske bjerge med bagagen på ryggen? Så pak kun det mest nødvendige, for hvert et kilo tæller.

 

Palles tips:

 


- Skal du vandre på din ferie, er vandrestøvler uundværlige. De er varme, men de giver støtte til anklerne og beskytter mod slangebid og kryb.

 


- Medbring flere par strømper, end du umiddelbart regner med bliver nødvendigt. Måske skal du krydse et vandløb eller to, og der kan også blive meget varmt i støvlerne.

 


- Pak en svedtransporterende top. Den er essentiel, når solen bager.

 


- Tag mange t-shirts med, så du kan skifte. Du skal regne med to om dagen.

 


- Husk en god deodorant, når du skal være aktiv i varmen.

 


Læs også: 10 tips til bedre feriefotos

Badeferie

 


Skal ferien tilbringes ved pool eller strand behøver du ikke meget andet end dit badetøj, men der er alligevel et par ting, der kan være praktiske at have med. 

 

Palles tips:

 


- Sørg for at have minimum to sæt badetøj med, så du har noget at skifte mellem.

 


- Pak en strandtaske, der har plads til både håndklæde, vand, solcreme, pung og hvad du ellers skal have med på stranden.

 


- Tag nogle billige solbriller med, som du har råd til at miste. Solbriller har nemlig ikke godt at sand og havvand.

 


- Er du kvinde, kan det være en god idé at tage en flot tunika med. Den kan både bruges om eftermiddagen, når du er færdig med at stege i solen, og når du skal ud om aftenen.

 


- Husk solcreme! Det kan være svært at finde gode solcremer uden parabener og parfume i udlandet, så tag en med hjemmefra.

 


Læs også: Pas på køb af kopivarer i udlandet