Tag på hyggelige julemarkeder i Sverige og Tyskland
Foto: iStock / Getty Images

Julemarkeder i Sverige og Tyskland

Stor guide: Tag på hyggelige julemarkeder i Sverige og Tyskland

Den søde juletid er over os, og det er altid en god undskyldning for at hygge lidt mere end normalt. Vi har samlet en masse bud på stemningsfyldte markeder i Sverige og Tyskland, så du kan nyde lidt gløgg og julegodter og ikke mindst få købt årets julegaver og julepynt i helt nye omgivelser.

Findes der noget bedre end hyggelige julemarkeder i december?

Julemarkeder i Sverige

 

Mitt Möllan
På Mitt Möllan julemarked i Malmø kan du købe masser af fint og lokalt produceret design, kunst og håndværk. Der er også rig mulighed for at slappe af ved siden af julegaveindkøbene - for eksempel ved at gøre stop i madhallen eller lytte til livemusik fra elektroniske DJs og musikere fra Malmøs Academy of Music.

Hvornår?
1.-2. december kl. 11-17
Hvor?
Claesgatan 8, Malmø
Læs mere her

 

Gammeldags julestemning på Övedskloster i Skåne
Besøg dette unikke julemarked på Övedskloster. Markedet er kendetegnet ved en gammeldags stemning, som man straks oplever, når man træder ind i den gamle kostald fra 1800-tallet, som udgør markedets hjerte. Markedets hovedattraktion er naturligvis de mange udstillere, som særligt har fokus på mad og juledelikatesser fra nærområdet – men du kan også stå på skøjter, se Luciaoptog, køre i hestevogn og høre masser af livemusik.

Hvornår?
14.-16 december, kl. 10-17
Hvor?
Harlösavägen 585-15, Sjöbo
Læs mere her

 

Lokale delikatesser i Malmø
Bondens Egen Marknad finder sted hele året og er et af de mest populære madmarkeder i Malmø. Alt, hvad der sælges, er lokalt dyrket og produceret. Her kan du finde masser af friske grøntsager og rodfrugter samt en lang række delikatesser – fra ost, kød og fisk til rapsolie, honning og syltetøj. Og så hævder markedet selv at have nogle af de friskeste og bedst lokalt producerede fødevarer i hele Sverige, så måske det er stedet at finde god inspiration til julemaden.

Hvornår?
8. december kl. 9-14
Hvor?
Drottningtorget, Östra Tullsgatan, Malmø
Læs mere her og her. 

 

Julemarked i Sankt Gertrud
Til dette julemarked midt i Malmø kan du købe fine julegaver fra håndværkere og designere i Skåne – alt fra håndlavet julepynt til håndbundne bøger og gavepapir – og nyde lækker mad og vin eller lytte til julesalmer.

Hvornår?
 8.-9. december, kl. 10-16 
Hvor?
Östergatan 7B, Malmø
Læs mere her

 

Ægte svensk julestemning i Stockholm
Dette marked på Stortorget i Stockholms hyggelige bydel, Gamla Stan, byder på ægte svensk julestemning. På midten af torvet står det store juletræ med tændte lys på de snedækkede grene. I ringe rundt om træet findes julemarkedets mange boder, hvor der er mulighed for at købe svenske julespecialiteter. Her kan du købe alt fra slik og keramik til gløgg og skindvarer.

Hvornår?
24. november til 23. december, kl. 11-18 
Hvor?
Stortorget i Gamla Stan, Stockholm
Læs mere her

 

Julemarked på Liseberg, Göteborg
I forlystelsesparken Liseberg er der ikke sparet på lysene og julepyntet. Parken bliver i december måned pyntet med flere millioner lys, som med garanti vil få dig i julestemning. Foruden de mange markedsboder vil der desuden være en skøjtebane, forskellige børneattraktioner og forlystelser og et kor, der spreder julestemning med lidt sang.

Hvornår?
Julemarkedet i Liseberg åbner den 16. november og har åbent næsten alle dage indtil den 30. december, fra kl. 16-22
Hvor?
Liseberg, Örgrytevägen 5, Göteborg
Læs mere her. 

 

Julemarked på Skansen
På det traditionsrige julemarked på Skansen kan du finde klassiske julevarer som mad, gløgg, julegodter og gammeldags julepynt og juledekorationer. Siden det første marked i 1903 har julemarkedet på Skansen været den traditionelle indledning på julens fester for mange stockholmere.

Hvornår?
Fra 24. november til 16. december , kl. 10-16
Hvor? 
Skansen, Djurgårdsslätten 49-51, Stockholm 
Læs mere her


Julemarkeder i Tyskland

Julemarked i Hamborg
Hamborg har længe været kendt for sine mange hyggelige julemarkeder. Hvert år besøger næsten to millioner mennesker det store marked på rådhuspladsen i byens centrum, hvor man kan købe julegaver og finde inspiration hos 80 forskellige forhandlere, performere og håndværkere. Spis dig mæt i lækre honningkager og brændte mandler i skæret fra det stort funklende juletræ på pladsen eller udforsk juleboderne i resten af byen - for eksempel på de store gågader Mönckebergstrasse og Spitalerstrasse. Hvis du er til det mere erotiske, kan du tjekke "Santa Pauli"-julemarkedet ud på Reeperbahn, som eftersigende skulle være Tysklands "frækkeste" julemarked, og som har åbent fra den 17. november til den 23. december fra kl. 16 til midnat. 

Hvornår?
26. november til 23. december, kl. 11-21
Hvor?
Hamborg centrum
Læs mere her

 

Lübeck julemarked
Besøg Lübecks smukke julemarked, som startede helt tilbage i 1648 og derfor emmer af historie. Her kan du købe alt fra juletræsdekorationer og legetøj til ristede kastanjer, gløgg og pølser i de mange juleboder på Markt og Breite Strasse.

Hvornår?
26. november til 30. december, kl. 11-21
Hvor?
Altstadt (den gamle bydel), Lübeck
Læs mere her

 

Julemarked i Berlin
Der er masser af julemarkeder at vælge imellem i smukke Berlin. Ét af de helt store, som hvert år besøges af omkring 2,5 millioner mennesker, finder sted ved Alexanderplatz, hvor du foruden håndlavede julegaver i form af keramik og glaspusteri kan købe gløgg og julemad i skæret fra mere end 5.000 julelys. Se listen over de mange julemarkeder i Berlin her.

Hvornår?
26. november til 26. december, kl. 10-22
Hvor?
Alexanderplatz, Berlin
Læs mere her. 

 

Flensborg julemarked
Til julemarkedet i Flensborg kan du opleve tysk-skandinavisk julestemning med alt fra blød julemusik til indkøb af håndlavede julegaver og julegodter som brændte mandler og frisk punch. Der er også masser af underholdning til børnene, som for eksempel kan tage sig en tur på karrusellen, sige hej til julemanden eller besøge "heksens hus".

Hvornår?
26. november til 31. december, man-lør kl. 10-22, søndag kl. 11-20
Hvor?
Flensborg centrum
Læs mere her. 

 

Rostock julemarked
Julemarkedet i Rostock er det største i Nordtyskland og finder sted i byens historiske centrum, hvor du kan slentre mellem de mange juleboder til duften af røgede pølser, gløgg og julekager. Her kan du købe masser af håndlavede julegaver og julemad, mens børnene tager sig en tur i pariserhjulet eller går på opdagelse i eventyrskoven.

Hvornår?
27. november til 22. december, man-tors kl. 10-20.30, fre-lør kl. 10-21.30, søndag kl. 11-20.30
Hvor?
Rostock centrum
Læs mere her

 

Julemarked i Goslar
Til julemarkedet i Goslar kan du shoppe løs i mere end 80 dekorerede hytter og købe håndlavede julegaver og julelækkerier i form af bagte æbler og brændte mandler. Kom i julestemning til kirkekoncerterne eller nyd den smukke granskov midt i byen i skæret fra de mange julelys.

Hvornår?
28. november til 30. december, man-lør kl. 10-20, søndag kl. 11-20
Hvor?
Goslar centrum
Læs mere her. 

 

LÆS OGSÅ: Få opskriften på julens bedste og sprødeste andesteg

LÆS OGSÅ: Risengrød under dynen

LÆS OGSÅ: Fem fif: Skab nordisk vinterhygge i dit hjem

Se, hvad vi ellers skriver om: Julemarkeder og Sverige