Cecilie Hother om sin sorg
Foto: Petra Kleis I marts sidste år mistede Cecilie Hother sit barn i 26. uge. Hun bearbejder sorgen, mens hun er lykkelig for at være gravid igen.

Cecilie Hother: “Jeg er både i dyb sorg og fuldstændig lykkelig"

Da tv-vært Cecilie Hother var 26 uger henne, mistede hun sit barn. Sorgen over at miste er stadig en del af hendes liv – samtidig er hun lykkelig for at være gravid igen.

I HAR PRØVET AT MISTE ET BARN OMKRING UGE 26. HVAD SKETE DER?

– Jeg var gravid og glad, alt gik dejligt, maven voksede, og vi fortalte det offentligt, da jeg var fire-fem måneder henne. Vi vidste, at vi skulle have en dreng. I marts sidste år fødte jeg ham dødfødt. Først var jeg bange for at se ham, men al respekt til Rigshospitalets jordemødre, der passede uendeligt godt på mig og os i den svære situation. Jeg endte med at ligge med min smukke søn i armene, fik sagt farvel og gik derfra som mor til ham. Vi havde kaldt ham for ‘bønnen’ inden, men bagefter kunne jeg mærke, at han skulle have et navn. Vi holdt en lille, tæt begravelse for Karl, bare Thomas og jeg og de to ældste børn. Vi har vores eget gravsted, ikke et officielt, det var vores behov.

LÆS OGSÅ: 76 facts du ikke kan undvære, mens du er gravid

I BESLUTTEDE JER FOR AT FORSØGE AT BLIVE GRAVIDE IGEN HURTIGT EFTER – HVORFOR?

– Jeg er 41 år, så alderen var imod mig. I en perfekt verden ville jeg nok have ventet et år eller to og få det hele sat mere på plads i kasser, men den luksus havde vi ikke, når nu vi gerne ville have en større familie og en lillesøster eller -bror til Ellinor. Men Thomas og jeg var tvunget til at sætte os ned og se hinanden i øjnene og overveje, om vi turde tage en tur til på baggrund af det, vi var gået igennem. Vi har helt klart mistet en uskyld. Denne her gang har jeg ikke turdet købe en barnevogn endnu.

HVORDAN VAR DET AT VÆRE GRAVID IGEN?

– Jeg var stadig dybt inde i sorgen på det tidspunkt, men selvfølgelig var det fuldstændig fantastisk! En kæmpe lykke. Det var også begyndelsen på den store ambivalens, som jeg til stadighed oplever. Fornyeligt fik jeg maveinfluenza og havde ondt på en måde, der mindede mig om at have veer. Jeg var alene hjemme og gik helt i panik og ringede rundt i hele sundhedssystemet. Bagefter kunne jeg sagtens se, at det var en total overreaktion, men det er den frygt og angst, der stadig sidder i mig. Min følelsesskala er vokset, og jeg kan gå fra den ene yderlighed til den anden. Det ene øjeblik triller tårerne ned ad kinderne, og det næste mærker jeg et lille spark og den helt store lykkefølelse. I starten var det svært at rumme og navigere i så store følelser. Også for mine omgivelser. Jeg havde dårlig samvittighed over for Karl, når jeg var glad, og dårlig samvittighed over for vores lille, nye liv, når jeg var ked af det.

HVORDAN HAR DET FORANDRET DIG?

– Det kan jeg ikke sige endnu, jeg er stadig i proces. Men jeg føler helt klart, at det er min pligt over for Karl ikke bare at gå bevidstløst tilbage til den gamle trummerum uden at overveje, hvad livet skal bruges til. Mit livsperspektiv har ændret sig. Jeg er blevet mere ligeglad med folks holdning til mig, og jeg gider ikke gå op i petitesser og bruge tid på negative mennesker. Hvis det ikke giver mening, så bliver det et nej tak herfra. Du finder ud af, hvor skrøbeligt livet er.

Læs hele det ærlige interview med tv-vært Cecilie Hother i det nye nummer af magasinet Gravid – der udkommer med magasinet Vores Børn d. 27. februar 2020.

GRAVID_02_cropped.jpg

Faktaboks

Cecilie Hother, 41, TV-vært og iværksætter. Gift med Thomas, der har to drenge, Jeppe på 22 og Tobias på 19 fra et tidligere ægteskab. Sammen har parret Ellinor på tre et halvt og venter en dreng til april.

Se, hvad vi ellers skriver om: Gravid, Kendte og Sorg