Indretning
SPONSORERET indhold

Lækker lejlighed på Østerbro med plads til forskellighed

Gamle skænke og lamper står side om side med nye designfund, og Marie og Troels giver plads til hinandens personlige ting – også selvom de ikke falder i begges smag.

Af: Pia Olsen / Living Stories Foto: Frederikke Heiberg
29. feb. 2016 | Bolig | BoligLiv

Lejligheden har været i Marie Mølgaard-Kornums eje de sidste 10 år. I den tid har den været lejet ud til flere, hun har delt den med to veninder, og nu bor hun her sammen med sin mand, Troels, og lille Vega på knap et år. Nu danner de 98 kvadratmeter rammen om den lille nybagte familie.

– Vi flyttede sammen sidste år, men den oprindelige planløsning fungerede slet ikke for os som familie. Så vi boede i det ene rum, mens vi gik i gang med den helt store renovering, rev vægge ned, opførte andre og byggede nyt køkken. Vi var lige blevet færdige, da Vega kom til verden. Det var ret perfekt timet, fortæller Marie, der læser til jordemoder.

Åbne, lyse rum
En af de største beslutninger var at opdele den store hjørnestue for at give plads til et børneværelse. Men Marie elsker lys, og hun var bange for, at det smukke lys i stuen ville forsvinde helt, når væggen blev bygget. Derfor satte parret franske døre imellem rummene og satte også to rå fabriksvinduer i væggen for at lade lyset trænge igennem.

– Jeg er vild med de lyse rum og den åbenhed, det har givet lejligheden. Resultatet er en følelse af et stort åbent rum, selvom det ikke er det. Faktisk er det lidt ekshibitionistisk, for alle kan se ind. Og det kræver også en god orden, for du kan sidde i stuen og se lige ind i soveværelset eller børneværelset. Vi har også tænkt meget over, hvordan vi skulle stille vores møbler i rummene, for kigget ned gennem lejligheden må ikke blive for rodet. For eksempel nedlagde jeg veto mod at stille klædeskabet, så det kan ses fra sofaen. Nu står det langs den ene side i rummet, siger Marie.

Reol til samleren
Marie har en forkærlighed for nips og genbrugsguld, så et af hendes ønsker var at få bygget en stor gulv til loftreol i stuen med masser af plads. Det fik hun.

– Jeg elsker den reol. Det er drømmereolen, og den gør virkelig meget for stuen. Reolen fungerer som en stor kunstinstallation, og jeg kan sætte alt i den: planter, kunst, nips, figurer – det er en fantastisk måde at dekorere en væg på. Og her kan du gøre mere end med en billedvæg, for du kan dekorere i 3D, fortæller Marie, som er lidt af en samler og altid kan finde plads til et nyt loppefund i reolen. Troels forstår det ikke altid, men heldigvis behøver man jo ikke at være enige om alt. Bare der er plads til forskellighed. Det var heller ikke med Maries gode vilje, at Troels’ sorte lædersofa flyttede med ind.

– Jeg har længe haft et had-forhold til den sofa. Men da den kom ind i rummet, og vi fik den placeret ved vinduerne, faldt det ligesom i hak. Den havde brug for et lyst rum for at komme til sin ret. Jeg var heller ikke så begejstret for skabet i osb, da jeg syntes, det var sådan lidt hipstersmart, men nu synes jeg, det er fedt. Så vi er gode til at give plads til hinandens ideer, og jeg må sige, at jeg ofte bliver positivt overrasket – heldigvis, griner Marie.

En indbygget reol giver stuen et cool og personligt præg. Den blev bygget af en snedker. De to Kaare Klint-stole er en gave fra Troels’ stedfar. Bordet er lavet af smed Rasmus Andersen. Gulvtæppet er fra House Doctor, mens gulvtæppet i det næste rum er fra Another Ballroom.

TIP
Vild med reolen? Hvis budgettet ikke er til en skræddersyet reol, kan du skabe lignende effekt med bogkasser i træ fra Silvan.

I spisestuen har Marie fået plads til loppefund nummer et: hendes smukke teakskænk! Pantonlampen er fra Casanova Møbler, mens Nagelstagerne er fra Sacre Coeur. Billedet er en gave.

Marie har indrettet et par gallerihylder med sorthvide fotografier og en Cubebot fra designdelicatessen. dk. Klemmelampen er et loppefund. Hylderne er fra Ikea.

Friske blomster og et par sukkulenter i et smukt stilleben sammen med en lille samling af messing- og kobberfund på bordet.

Badeværelset er enkelt med hvide fliser og sort bordplade som kontrast. Vasken er fra Ikea, mens armaturet er fra Seko. På højre væg har Marie hængt et lille medicinskab, som hendes mor har fundet til hende på et loppemarked i Frankrig.

Køkkenet er ligesom resten af hjemmet indrettet lyst. Elementerne er fra Ikea, mens komfuret er fra Smeg. På gulvet ligger et gulvtæppe fra Hay. Hylderne er fra Ikea.

Troels er selvstændig kok med cateringfirmaet Substans, og en af hans favoritter i hjemmet er den cool Metro-reol fra Casa Shop – den er god til opbevaring af køkkengrejet.

Da Marie og Troels væltede væggen mellem køkkenet og spisestuen, valgte de at lade bjælkerne stå – helt rå endda. De to rum hænger langt bedre sammen nu. Det har skabt mange gode snakke hen over køkkenbordet. Lamperne er fra Hay.

Marie elsker blomster og planter, så hun forsøger at få plads til de grønne venner i alle rum, også her på hylden i køkkenet. Vasen er fra Tiger, mens karaflen er fra Normann Copenhagen. Krystalglassene er genbrugsfund.

Den fine spiseafdeling er enkelt indrettet med et spisebord fra Trævarefabrikernes Udsalg, Myren-stole fra Fritz Hansen og en enkelt Eames-stol fra Paustian. På væggen hænger print fra Stilleben og Playtype. Pendlerne er fra luksuslamper.dk

TIP
Elser du grønne planter, men glemmer at vande? Gå efter sukkulenter, der kun behøver meget lidt vand.

I en mellemgang har parret fået plads til et stort skab med plads til støvsuger og andet, de ikke gider se på. Fronten er lavet i osbplader fra et byggemarked. Billedet med kortet over Østerbro er fra Klam.

TIP
Du kan nemt og billigt selv friske et skab op med lædergreb, f.eks. fra skindladen.com

Marie har givet soveværelsets lyse look kant med stribede puder fra Søstrene Grene og cool sort-hvide fotografier af sin familie. Sengetæppet er fra Hay, og bordet er fra Kartell.

En lille udkigspost, hvorfra man kan følge det hyggelige byliv på Olufsgade. Stolen og puderne er fra Hay.

Vegas værelse er fint indrettet i lyse, støvede farver lige til at spise. Juno-sengen er fundet på dba.dk. De to sække er fra House Doctor. Ulvebilledet er fra 215.dk

Lampen på natbordet giver et industrielt touch til rummet og en rå kontrast til de duftende fresier.

MARIES 3 TIPS TIL PERSONLIG INDRETNING:

  1. Bryd symmetrien med et stort maleri eller en kæmpestor plante. Det giver kant og personlighed. Hvis et hjem er for afstemt og pænt, bliver det hurtigt kedeligt.
  2. Brug kontraster. Sæt det organiske og varme, f.eks. fra træ, over for det meget lineære og minimalistiske, som giver orden.
  3. Tænk over, hvad du trives bedst i. Jeg elsker egentlig et lidt mørkere look, men jeg har brug for lys omkring mig, og derfor bor vi med masser af lys.

    ► SE OGSÅ: Mig & min bolig: Krin Mollatt van Capel ejer af netbutikken Karmo
    ► SE OGSÅ: Pariser steming i københavnerlejlighed
    ► SE OGSÅ: Før & efter: Få en funktionel entre