Jeanette Ruskjær @mitlykkehjem
Foto: Jeanette Ruskjær

Ugens instagram-bolig

Glemmer du også dette rum? Mød boligbloggeren, der elsker hjemmets måske mest oversete sted

Hun ser boligindretning som en organisk størrelse, der altid er i udvikling. Derfor er der jævnlig udskiftning i tingene hjemme hos Jeanette Ruskjær – men kunsten overlever.

Der er altid plads til nye billeder på væggene hjemme hos Jeanette Ruskjær.

Overalt er der spændende kunst at kigge på, og de forskellige værker finder hun ofte på loppemarkeder i både Danmark, Rom og Paris.

Særligt billedvæggen i stuen - med (lige nu) over 30 billeder på - vækker begejstring, når hun deler fotos af den på sin populære Instagramprofil.

Men lejligheden på Amager gemmer også på en overraskende lampe, som Jeanette hev op af storskrald 1. januar forrige år, et spisebord lavet af hendes lillebror og andre detaljer, som står side om side med hendes forkærlighed for danske møbelklassikere.

Selv nævner hun, at hendes yndlingsrum i hendes bolig er det rum, som de fleste af os muligvis oftest overser, når vi indretter os. Mød her kvinden bag @mitlykkehjem – og lad dig inspirere af hendes ”just do it”-tilgang til boligindretning:

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Jeanette Ruskjær, jeg er 31 år og arbejder til daglig som udviklingskonsulent i Røde Kors Akademiet. Jeg bor i en andelslejlighed på 81 kvadratmeter i Eberts Villaby på Amager.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Jeg har lige siden, jeg var barn holdt af at være kreativ, læst med i min mors boligmagasiner og gået på loppemarkeder og fundet skatte. Jeg startede egentlig med at oprette en salgsprofil på Instagram, hvor jeg solgte ud af mine ting, når nyt kom til, da jeg skifter meget ud i min indretning. Jeg fornemmede, at der var en interesse for at se flere billeder af mit hjem, og så oprettede jeg min profil @mitlykkehjem for cirka 5-6 år siden, hvor jeg boede på et lille bitte kollegieværelse.

Siden har jeg skiftet hjem to gange og delt billeder af, hvordan jeg indretter mig, samt af andre kreative projekter, jeg har gang i.

Reol
Den store reol er fra IKEA og lampen er fra Le Klint.

Beskriv din stil?

Jeg vil nok beskrive min stil som feminin, klassisk og personlig. Som så mange andre, har jeg også skiftet stil flere gange gennem tiden, men jeg holder meget af klassisk, dansk møbeldesign og kunst i massevis. Jeg ender næsten altid med at gå tilbage til det klassiske og skejer så lidt mere ud på alle dimserne og kunsten i mit hjem. I skrivende stund har jeg 51 værker hængende på mine vægge fordelt på de 81 kvadratmeter.

Stue
Jeanette skiftede de gamle plastikpersienner ud med lange gardiner fra IKEA. Puffen er fra Sofacompany og puderne er fra Christina Lundsteen, H&M Home og Coop.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Forrige nytårsaften tilbragte jeg i sengen med influenza. Da jeg næste morgen skulle ned med skraldet og resten af København sov, lå der en diskokugle i storskrald, som jeg tog med og hængte op i min stue. På den måde fik jeg også glimmer og glitter, nu hvor jeg selv havde fejret det nye år i sengen med influenza. Jeg elsker det lys den kaster ud i stuen, når solen rammer den, så den får lov til at blive hængende lidt endnu.

Diskokugle
Diskokuglen reddede Jeanette i storskrald en nytårsmorgen.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Jeg skifter jævnligt ud i mine ting, så der er ikke mange ting, der har overlevet mange år. En af de få ting er den store kvindefigur i messing, som jeg har haft 4-5 år. Hun er et loppefund, og generelt er det mine skulpturer og nogle af mine kunstværker, som jeg holder mest af, og som jeg ikke vil skille mig af med.

Messingfigur
Kvindefiguren er det loppefund, der har overlevet længst tid i hjemmet.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Min lillebror har siden @ruskjaer_handcrafted og laver de smukkeste borde i massivt egetræ. Mit seneste køb er mit runde spisebord, som han har lavet til mig.

Rundt spisebord i massivt egetræ
Det smukke runde spisebord i massivt egetræ og med sildebensmønster er lavet af Jeanettes bror.

Et drømmekøb, som du ikke har foretaget endnu?

Jeg har længe ønsket mig nye spisebordsstole. Gerne nogle danske klassikere, som Myren, en Y-stol og Folkestolen.

Hvilke tanker gør du dig om økonomien i forhold til boligindretning?

Jeg prioriterer gerne at købe klassisk og godt håndværk, som jeg aldrig bliver træt af at se på – eller alternativt altid vil kunne sælge videre i stedet for at købe en masse billigt skrammel. Når der sagt, så køber jeg på diverse loppemarkeder masser af hjemmelavet keramik til en femmer, som nogle sikkert vil se på som skrammel.

Mange af mine ting er købt på loppemarkeder, Den Blå Avis eller lignende. Jeg er jyde og kan godt lide at gøre en god handel, haha. Som tidligere har nævnt, så sælger jeg ofte mine ting videre efter en rum tid, så på den måde er jeg ret god til kun at have ting stående, som har en funktion, eller som jeg synes er smukke.

Loppefund
På instagram er folk vilde med træfiguren i midten. Jeanette har købt den på et lille lokalt loppemarked for den nette sum af 50 kr.

Hvad høster flest likes, når du deler det Instagram?

Når jeg poster billeder af min billedvæg, får den altid mange likes. Måske fordi en så stor billedvæg altid vil være unik, og der findes ingen magen til, da meget af kunsten jo er fundet på loppemarkeder i både Danmark, Rom og Paris. Så på den måde tror jeg, at mange finder inspiration til hvad for noget kunst, man selv kan kigge efter og sammensætte.

Billedevæg
Et udsnit af Jeanettes fantastiske billedvæg.

Dit yndlingsrum i boligen?

Sjovt nok er det faktisk min entré. Det var det første rum, jeg indrettede i lejligheden for lidt over to år siden, og den har set mere eller mindre sådan ud siden. Der er ikke noget, jeg som sådan har lyst til at ændre, hvilket der kan være i mine andre rum. Jeg er rigtig glad for helheden og det udtryk, den har, og så er det et rum, som mange ofte glemmer. Men faktisk synes jeg, at det er det allervigtigste rum, for det er det rum, som tager imod dig hver gang du kommer ind ad døren.

Entre
Entréen er det allervigtigste rum i boligen ifølge Jeanette. Tapet er fra Retrovilla.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Jeg har fået ordnet en hel del projekter på min to-do-liste i coronatiden – herunder givet mit soveværelse en opgradering og hængt nye værker op på min billedvæg. Mit næste køb skal være en lille kommode eller skænk til hjørnet ved billedvæggen. Det skal være et møbel, som jeg kan gemme alt mit rod og dimser nede i, men jeg har ikke fundet det helt rigtige endnu. Jeg overvejer en løsning fra Trævarefabrikernes udsalg. Derudover ønsker jeg mig nye spisebordsstole, men da jeg ønsker mig danske designklassikere, kan det godt være en halvdyr affære, så de må blive skiftet ud hen ad vejen.

Sovevaerelse

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Jeg kan godt lide at finde unikke kunstværker og vil nok ikke have noget hængende og stående, som alle og enhver har. Men hver fugl synger med sit næb, og stil og smag er en individuel sag, så på den måde har jeg ikke lyst til at ”disse” (tilsvine på engelsk, red.) nogle stilarter eller genstande.

Mine favorit-Instagrammere?

Disse tre profiler har en inspirerende tilgang til kunst og bruger kunst som en stor og aktiv del i hjemmet:

@mettehelena

@curated_copenhagen

@uffebuchard

Køkken
Køkkenelementerne er nogle gamle 90’er skabe i laminat, som Jeanette har malet hvide og sat nye greb på. Stænkpladen er en udgået model fra IKEA.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Just do it! Nogle gange kan man overtænke tingene i forhold til, hvilken farvenuance væggen nu skal være, eller om kunstværket skal hænge fem centimeter mere til højre. Se bare at få malet de vægge og smækket det kunst op på væggen! Du kan jo altid male om en anden gang. Jeg tænker indretning som en meget levende og organisk ting, som aldrig er et helt fuldstændig færdigt projekt, men udvikler sig i takt med, at jeg udvikler mig, og hvor jeg er i livet.
  2. Tænk i kunst. Kunst er en rigtig god måde at gøre din indretning personlig og interessant. Leg med materialer, former og farver og tænk også skulpturer ind.
  3. Gå klassisk. Selvom jeg godt kan lide at lege med farver på væggene og kunst ud fra more is more-princippet, så vælger jeg stadig klassiske løsninger på de større elementer i mit hjem, såsom spisebord, sofa, farven på køkkenelementer og så videre. Mine erfaringer har sagt mig, at det fungerer bedst for mig, og så skifter jeg til gengæld ud i tekstiler, dimser og andet omkring de mere klassiske elementer.
Badeværelse
Reolen med spejlet er hjemmebygget med inspiration af de gamle 70'er spejlkasser. Tapet fra Retrovilla og amaturer fra Damixa.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Kunsten på min billedvæg. Hvis min lejlighed brændte, og jeg skulle redde én ting, ville det altid være kunsten. Hvordan jeg så får reddet alle 51 værker og skulpturer på én gang, det er så en anden sag…

Følg selv Jeanette Ruskjær på Instagram og se flere af hendes smukke billeder her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk