Abrikosmuffins med choko
Svampede, lækre, men uden sukker, så dit blodsukker ikke tager på rutsjetur.
Næringsindhold
-  Energi pr. person:150 Kcal
 
12
Ingredienser
- 80 g tørrede abrikos
 - 1 banan
 - 50 g cashewnødder
 - 4 æg
 - 50 g rapsolie eller flydende kærgaarden
 - 50 g sukkerfri mørk chokolade eller alm. chokolade 85%
 - 1/2 tsk kardemomme
 - 1/2 tsk kanel
 - 1/2 tsk vanilje pulver
 - 1 tsk bagepulver
 - 20 g skummetmælkspulver
 - 20 g rugmel
 - 1 spsk kakaopulver
 - 3 dråber pebermynte olie (kan undlades)
 - 6-8 dråber flydende sødemiddel
 
Sådan laver du muffins
- Kom abrikoserne i en gryde med 2 dl vand og lade dem koge i ca. 5 min. Blend de kogte tørrede abrikoser med resterende kogevand. Brug evt en stavblender eller en minihakker. Mos bananen med en gaffel.
 - Blend cashewnødderne til mel i en minihakker eller i en kaffekværn.
 - Rør æg og olie sammen. Hak chokoladen fint og tilsæt den og de øvrige ingredienser. Rør dejen sammen. Fordel dejen i muffins forme.
 - Bages i varmluft ovn ved 175 grader i ca 15 min.
 - Se også opskrift på Cocktail med hyldeblmst og lime.