Appelsinsalat med serranoskinke og chiliolivenolie

Appelsinsalat med serranoskinke og chiliolivenolie

4 pers.

Ingredienser

  • 1 lille romainesalat eller 2 hjertesalat
  • 4 appelsiner
  • 1 rødløg
  • 1 dl grønne oliven med peberfrugtfyld
  • 75 g pinjekerner
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. sherryvineddike
  • Desuden:
  • 200 g serranoskinke i tynde skiver
  • Tilbehør:
  • landbrød

  1. Snit salaten. Pil appelsinerne, og fjern den hvide hinde. Skær dem i skiver. Pil løget og skær det i tynde skiver.
  2. Fordel salaten på et fad. Læg appelsinskiver og løgskiver over. Skær olivenerne i skiver, og drys dem over. Rist pinjekernerne på en tør pande, og drys dem over. Arranger skinken på salatfadet eller på et andet fad.
  3. Pisk olivenolie og sherryvineddike sammen, og dryp det over salat og skinke. Man kan også stikke et spyd gennem nogle hele oliven og herefter gennem appelsin- og løgskiver, så man laver små tårne.