Appelsinsalat med serranoskinke og chiliolivenolie
4 pers.
Ingredienser
- 1 lille romainesalat eller 2 hjertesalat
- 4 appelsiner
- 1 rødløg
- 1 dl grønne oliven med peberfrugtfyld
- 75 g pinjekerner
- 4 spsk. olivenolie
- 1 spsk. sherryvineddike
- Desuden:
- 200 g serranoskinke i tynde skiver
- Tilbehør:
- landbrød
- Snit salaten. Pil appelsinerne, og fjern den hvide hinde. Skær dem i skiver. Pil løget og skær det i tynde skiver.
- Fordel salaten på et fad. Læg appelsinskiver og løgskiver over. Skær olivenerne i skiver, og drys dem over. Rist pinjekernerne på en tør pande, og drys dem over. Arranger skinken på salatfadet eller på et andet fad.
- Pisk olivenolie og sherryvineddike sammen, og dryp det over salat og skinke. Man kan også stikke et spyd gennem nogle hele oliven og herefter gennem appelsin- og løgskiver, så man laver små tårne.