-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Fantasiboller
At bage sammen er en rigtig hyggelig aktivitet. Børn elsker at ælteog forme dejen, duften fra ovnen er fantastisk – og følger I opskriftenpå disse boller, bliver resultatet meget lækkert.
Ca. 12 boller
Ingredienser
- Arbejdstid: 30-45 min. afhængigt af om man er nybegynder
- Hævetid: 1 time og 30 min.
- Bagetid: 15-20 min.
- Fryse-egnede
- 3 dl vand (lunt, fingervarmt)
- 25 g gær
- 100 g groft hvedemel (grahamsmel) eller groft rugmel
- 1 tsk groft salt
- 1 spsk olie
- ca. 325 g hvedemel
- Fyld:
- 75 g frø (ca. 1 dl, f.eks. sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner eller havregryn)
- eller
- 1 æble (skrællet i stykker) 1 dl rosiner
- eller 100 g hakket chokolade
- Pensling:
- 1 æg (sammenpisket)
- Drys:
- f.eks. sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner eller havregryn (evt. blandet)
- Mærk på vandet, om det er lunt ogfingervarmt. Det må ikke være for varmt. Smuldr gæren i lidt af vandet og tilsæt resten sammen med groft mel. Tilsæt salt og olie.
- Tilsæt gradvisthvedemel og ælt dejen. Tilsæt fyld ogderefter mel, så dejen ikke bliver for tør. Lad dejen hæve ca. 45 min. et lunt sted til dobbeltstørrelse.
- Ælt dejen igennem ogdel den i to. Tril dem hver til en pølse og del dem hver i 6 lige store stykker. Form boller og sæt dem påbagepapir på en bageplade.Lad bollerneefterhæve et lunt sted ca. 30 min.
- Pensl bollerne med æg og drys evt. med frø eller kerner. Sæt bagepladeni en 225 grader varm ovn og bag bollerne15-20 min. Detskal lyde hult, når du banker på undersiden af en bolle.
- Afkøl på en bagerist – og husk atbrugegrydelapper til denvarme bageplade.