Kyllingedeller med cashewnødder
Her er masser af smag i det ellers ferske kyllingekød fra frisk timian, cashewnødder og forårsløg.
Ingredienser
- 11 stk.
- 450 g hakket kyllingekød
- 1 spsk salt
- 1 spsk hvedemel
- 1 æg
- 1 dl cashewnødder uden salt
- 2 kviste frisk timian
- 2 forårsløg
- ½ tsk peber
- 2 spsk olie
Sådan gør du:
- Rør kyllingefarsen sej med salt og tilsæt mel og æg. Hak cashewnødder. Pil timianbladene af kvistene og hak det fint. Skær forårsløgene i skiver og rør nødder, forårsløg og timian i kyllingefarsen.
- Lad farsen hvile i køleskab i en halv time.
- Varm olien godt på panden og form kyllingefrikadellerne med en ske. Steg dem gyldne på hver side og steg dem færdig i ovnen på 200 grader.
- Servér med kartofler, salat eller evt. med wokstegte grøntsager som peberfrugt, gulerød og forårsløg, som er smagt til med lidt soja.
- 135 kcal pr. styk, ca. 70 g.
- Prøv også grøntsagsbøffer med hasselnødder
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/