Kyllingedeller med cashewnødder
Her er masser af smag i det ellers ferske kyllingekød fra frisk timian, cashewnødder og forårsløg.
Ingredienser
- 11 stk.
 - 450 g hakket kyllingekød
 - 1 spsk salt
 - 1 spsk hvedemel
 - 1 æg
 - 1 dl cashewnødder uden salt
 - 2 kviste frisk timian
 - 2 forårsløg
 - ½ tsk peber
 - 2 spsk olie
 
Sådan gør du:
- Rør kyllingefarsen sej med salt og tilsæt mel og æg. Hak cashewnødder. Pil timianbladene af kvistene og hak det fint. Skær forårsløgene i skiver og rør nødder, forårsløg og timian i kyllingefarsen.
 - Lad farsen hvile i køleskab i en halv time.
 - Varm olien godt på panden og form kyllingefrikadellerne med en ske. Steg dem gyldne på hver side og steg dem færdig i ovnen på 200 grader.
 - Servér med kartofler, salat eller evt. med wokstegte grøntsager som peberfrugt, gulerød og forårsløg, som er smagt til med lidt soja.
 - 135 kcal pr. styk, ca. 70 g.
 - Prøv også grøntsagsbøffer med hasselnødder
 - Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/