salat

Kyllingesalat med sprød romaine

Fyldig salat med masser af sprødhed, som serveres med en frisk yoghurtdressing krydret med ansjos og hvidløg.

4

Ingredienser

  • 500 g kogt eller stegt kyllingekød
  • 1-2 romainesalat
  • 500 g små, blandede tomater (tomat-miks)
  • 250 g kogte, kolde haricots verts
  • 1 bdt. snittede forårsløg
  • 1 bdt. kørvel
  • Yoghurt-ansjoscreme:
  • 1 bæger yoghurt
  • 1–2 fed knust hvidløg
  • 25 g finthakkede ansjoser
  • Salt, friskkværnet peber
  • 2 spsk fintskåret purløg
  • 2 spsk fintskåret kørvel.
  • TILBEHØR: 400 g fuldkornsbrød.

Sådan gør du:

  1. Skær eller riv kyllingekødet i mindre stykker. Pluk romainesalaten i enkelte blade og del dem, hvis de er meget store. Skær tomaterne i halve. Bland alle ingredienserne til salaten.
  2. Rør og smag yoghurten til med de øvrige ingredienser og server cremen til salaten med fuldkornsbrød.
  3. Energi pr. person: 470 kcal., fedt 22%, protein 32%, kulhydrat 46%