-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Morgenbrød med æble, kanel og marcipan
Det søde og luftige brød egner sig perfekt til morgenkaffen i weekenden. Vi glæder os allerede.
Morgenbrød med æble, kanel og marcipan
Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid (1 stort brød)
Grunddej:
2 dl vand
5 g gær
200 g fint sigtet speltmel
Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Rør speltmel i væsken, til den ikke længere klumper. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå på køkkenbordet i ca. 12 timer.
Morgenbrød:
1 portion grunddej
2 dl kærnemælk
1 dl mælk
10 g gær
2 tsk. salt
2 spsk. sukker
1 æg
100 g fint sigtet speltmel
ca. 450 g hvedemel
1 æg til pensling perlesukker til drys
Fyld:
1 æble
150 g marcipan
100 g blødt smør
1 spsk. sukker
1 spsk. stødt kanel
Sådan gør du:
1. Kom grunddejen i en skål, og tilsæt kærnemælk, mælk, gær, salt, sukker og æg. Rør, til gæren er opløst.
2. Ælt speltmel i dejen, og tilsæt dernæst hvedemel lidt ad gan- gen. Ælt dejen, til den er sammenhængende, men stadig lidt klistret.
3. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
4. Skær æblet i kvarter. Fjern kernehus, og skær æblet i små tern. Riv marcipanen groft på et rivejern. Rør smør med sukker, kanel, marcipan og æble til en remonce.
5. Vælt forsigtigt dejen over på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på ca. 30 x 40 cm. Fordel remoncen på midten af dejen. Skær nogle brede strimler på skrå i hver side, og flet dem ind over hinanden. Læg forsigtigt brødet over i et ildfast fad, ca. 25 x 30 cm beklædt med bagepapir. Lad brødet hæve ca. 1 time.
6. Tænd ovnen på 180 grader. Pensl brødet med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag brødet på nederste rille i ca. 40 min. Dæk brødet med stanniol i de sidste 10 min., så det ikke bliver branket. Afkøl brødet på en bagerist.