Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på æblekage med nøddecrunch
Foto: Line Thit Klein Æblekage med nøddecrunch

Opskrift på æblekage med nøddecrunch

Æblekage med nøddecrunch

Kagen er sød, sprød og blød og perfekt til både kaffe eller som dessert.

en time, 15 minutter
Print
5

190 g sukker
190 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
3 æg
3-4 medium æbler

Nøddecrunch
75 g hasselnødder
75 g smør
75 g sukker
¼ dl mælk
1 tsk vaniljesukker

Sådan laver du æblekage

1. Tænd ovnen på 175 grader.

2. Pisk æg og sukker hvide i en skål. Vend mel og bagepulver i. Fjern kernehus fra æblerne og skær dem i både – du kan sagtens lade skallen sidde. Vend æblerne i dejen. Dejen skal næsten bare dække æblerne, men bare rolig – den hæver meget i ovnen. Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir.

3. Til nøddecrunch hakkes nødderne groft og kommes i en gryde med smør, sukker, mælk og vaniljesukker. Smelt det sammen og lad det køle lidt af, inden det hældes over kagen.

4. Bag kagen i 50-60 min. Spis den som den er eller med lidt fromage frais eller flødeskum.

Tip

Prøv også med frosne eller friske hindbær, blommer, brombær eller ferskner. Og du kan også bruge andre slags nødder, som f.eks. pecannødder eller mandler.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dressing, Søde sager, Dansk mad og Dessert