Bagte rødbeder og kartofler med feta og mynte
SPONSORERET indhold

Bagte rødbeder og kartofler med feta og mynte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skønt krydrede søde bagte rødbeder med salt fetaost er godt tilbehør til lammekød.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
06. feb. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
6

Ingredienser

1 kg rødbeder
500 g små kartofler
3-4 spsk olivenolie
salt og peber
3 kviste timian, bladene heraf
lidt sherryvineddike eller æbleeddike
100-150 g fetaost
½-1 citron
¼ -½ bundt marokkansk mynte.

Sådan gør du:

Skræl rødbederne, halvér dem, og skær dem i både. Skrub kartoflerne, og halvér dem.

Kom rødbederne i et stort ovnfast fad eller på bageplade med bagepapir, og vend dem sammen med olivenolie, salt, peber og timian. Læg kartoflerne ved siden af rødbederne, og krydr med salt, peber og olivenolie. (Det er godt at holde dem adskilt, så bliver kartoflerne ikke farvet lilla af rødbederne undervejs i tilberedningen).

Bag rødbeder og kartofler ca. 35 min ved 200 grader, indtil de er møre – vend dem en enkelt gang undervejs. Tag rødbeder og kartofler ud af ovnen, og anret dem på et fad eller i en skål, og krydr med lidt sherryeddike eller æbleeddike, salt og peber.

Smuldr fetaen i små stykker, og riv skallen af citronen – og hak mynten groft. Drys rødbeder og kartofler med citronskal, mynte og feta, og servér det til lammekødet.

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter