Ingredienser
Bedstes appelsinfromage
Arbejdstid: 30 min.
Stivnetid: 2 timer
Ikke fryse-egnet
6 mellemstore appelsiner
200 g sukker
2 dl vand
5 blade husblas
1⁄2 liter piskefløde
+ lidt ekstra til pynt
Ikke fryseegnet
Sådan laver du bedstes appelsinfromage
1. Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand. Skær skrællen tyndt af de 3 appelsiner og skær den i strimler. Kog sukker og vand sammen og kom skallerne heri. Lad dem koge i 5 min. Tag dem op med en hulske.
2. Knug husblassen fri for vand og kom den i den koghede sukkerlage. Tag det fra varmen. Pres saften af alle appelsinerne. Hæld husblasvæden i saften.
3. Pisk fløden til skum. Når blandingen er svalet og så småt begynder at tykne, vendes lidt af appelsinsaften i flødeskummet. Tilsæt derefter den afkølede saft (med husblas) i flødeskummet lidt ad gangen.
4. Fordel i portionsglas eller i en skål. Pynt med de strimlede skaller samt lidt flødeskum før servering.
Tip
Da der ikke er æg i denne fromage, bør man være opmærksom på, at der kun skal tilsættes lidt appelsinsaft ad gangen i flødeskummet – ellers lægger saften sig som et lag på bunden af serveringsskålen.