
Blommeroulade - opskrift fra Hjemmet
Blommeroulade
Den smukke roulade er rullet med friske blommer. Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet
plate
1 roulade =16 stk.
Ingredienser
Kage:
3 æg str. L
150 g sukker
60 g mel
60 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
1 spsk sukker til drys
Fyld:
500 g blommer (i stedet kan der bruges æbler, pærer eller frosne bær, f.eks. brombær)
150 g sukker
1 tsk fintrevet citronskal
1 spsk citronsaft
1 tsk stødt kanel (eller
1/2 tsk stødt ingefær)
3 blade husblas
- Udsten blommerne og skær dem i både. Kom dem i en gryde sammen med sukker, fintrevet citronskal, citronsaft og kanel eller ingefær og giv dem et opkog. Skru lidt ned for varmen og lad dem simre møre ca. 8 min.
- Tag gryden af varmen. Udblød husblassen i koldt vand, knug vandet af og smelt husblassen i de varme blommer. Hæld det over i en skål og stil det koldt.
- Tænd ovnen på 250 grader. Pisk æggene meget luftige med sukker – ca. 5 min. med en håndmikser. Sigt de to slags mel og bagepulver sammen og vend det i æggemassen. Fordel dejen jævnt på et stykke bagepapir i en bradepande og bag rouladebunden i 7-8 min.
- Vend kagen ud på et stykke sukkerdrysset papir og træk bagepapiret af den. Bred straks blommemosen ud over kagen og rul den tæt sammen. Stil kagen koldt indtil servering.
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: