Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Nem opskrifft på brændte mandler med kanel og vanilje
Foto: Maria Nørregård Brændte mandler. Et hjemmelavet julehit ♥

Brændte mandler opskrift

Hjemmelavede brændte mandler med vanilje og kanel

Så bliver det ikke mere julet. De brændte mandler smager superlækkert med en snert af vanilje og kanel, og børn såvel som voksne elsker dem.

30 minutter
Print

200 g mandler
175 g sukker
1 dl vand
1 tsk kanel
1 tsk vaniljesukker

Sådan laver du brændte mandler med vanilje & kanel

1. Kom alle ingredienserne i en gryde, og tænd for medium varme. Lad sukkeret
smelte under konstant omrøring. Når sukkeret er smeltet røres videre, indtil karamelmassen begynder at krystallisere og en ny proces starter, hvor massen under vedvarende omrøring bliver mere og mere som sandkorn, jo mere vand der fordamper.

 

2. Til sidst er sukkeret helt tørt og der skrues nu op for varmen til lidt under
maksimaltemperatur. Nu vil det tørre sukker begynde at smelte, og mandlerne
får det karakteristiske blanke look med et lækkert knæk i overladen. Hold vågent øje med mandlerne, så de bliver taget af varmen på det rigtige tidspunkt, inden karameliseringen begynder at blive for mørk og kommer til at smage brændt.

 


3. Lad mandlerne køle helt på et stykke bagepapir, bræk så mandlerne fra hinanden, og opbevar dem tørt og mørkt i en lufttæt beholder.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mandler, Brændte mandler, Konfekt, Søde sager og Tilbehør