Brownie med saltstænger og karamel
Foto: Stine Christiansen Find opskriften på de lækre brownies her...

Brownie med saltstænger og karamel

Søde, klæge, sprøde og salte på en gang. Vi lover at disse brownies smelter på tungen og bliver nye favoritter i din bagebog.

printer Print
plate 8-10 personer

250 g mørk chokolade
250 g smør
400 g rørsukker
4 store æg
125 g hvedemel
1 spsk vaniljesukker
3 spsk usødet kakaopulver
ca 20 stk saltstænger
1 tsk flagesalt

Karamel:

2 dl sukker
2 spsk smør
1 ¾ dl piskefløde

Sådan gør du

  1. Start med at lave karamellen. Varm sukkeret op i en tykbundet gryde, indtil det begynder at smelte. Sving herefter gryden let rundt over varmen, indtil sukkeret er helt smeltet, har fået en dyb gylden farve og begynder at dufte af karamel.
  2. Tag straks gryden af varmen, og tilsæt smørret en skefuld af gangen, mens du rører efter hver gang, så smørret absorberes helt. Tilsæt piskefløden under omrøring. Karamellen kan bruse op, når fløden kommer i, så pas på, du ikke brænder dig. Rør indtil karamellen er ensartet, og sæt til side til afkøling.
  3.  Varm ovnen op til 180 grader, og beklæd en lille bradepande, ca. 20 x 30 cm, med bagepapir. Anbring chokolade og smør i en gryde, og lad det smelte over svag varme under omrøring.

    PRØV OGSÅ: Cheesecake brownie med solbær
  4. Pisk æg og sukker sammen et par minutter, tilsæt chokolade-smørblandingen, og vend forsigtigt dejen sammen. Sigt mel, vaniljesukker og kakaopulver i dejen, og rør den ensartet.
  5. Fordel dejen i formen, og bag brownien i 25-30 minutter på midterste rille. Den må gerne være snasket og let ubagt i midten, når du tager den ud.
  6. Mens kagen er lun fordeles knuste saltstænger og den afkølede karamel over. Drys til sidst med flagesalt, og lad brownien sætte sig mindst en times tid. Den kan sagtens holde sig i køleskabet i 4-5 dage.
Se, hvad vi ellers skriver om: Brownie, Kage, Chokoladekage og Bageopskrifter