Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Jamie Olivers brownie opskrift
Foto: David Loftus Jamie Olivers opskrift på brownies

Brownies opskrift af Jamie Oliver

Jamie Olivers brownies

Vi er vilde med Jamie Olivers opskrifter - og denne lækre opskrift på brownies er ingen undtagelse. Se her, hvordan du bager verdens bedste brownies i følge Jamie Oliver.

45 minutter
Print
Brownies til 12 personer

200 g god mørk chokolade (70 % kakaoindhold)
250 g usaltet smør ved stuetemperatur
200 g fint, lyst rørsukker
6 spsk kakao
4 spsk m. top hvedemel
½ tsk bagepulver
havsalt
1 håndfuld kandiseret ingefær
4 æg
1 håndfuld pekannødder
1 håndfuld tørrede surkirsebær
1 klementin, usprøjtet
cremefraiche, til servering

Sådan laver du Jamie Olivers brownies

1. Bank chokoladen, mens den stadig er pakket ind, og hak smørret groft. Kom chokoladestykker og smør i foodprocessoren, og tilsæt 200 g fint, lyst rørsukker, 6 spsk kakao, 4 spsk m. top hvedemel iblandet ½ tsk bagepulver, 1 nip salt og kandiseret ingefær.

2. Lynblend alt sammen. Slå æggene ud i, mens foodprocessoren kører. Krøl et stort stykke bagepapir sammen under den kolde hane. Glat det ud, og læg det i en lille bageform (ca. 32 x 26 cm), dryp olivenolie over, og gnid det i.

3. Kom brownieblandingen i bradepanden i et ca. 2½ cm jævnt lag; brug en dejskraber. Drys pekannødder og surkisebær over og pres dem lidt ned i dejen. Drys fintrevet klementinskal over (kun det orange).

4. Sæt pladen i ovnen på øverste rille i 12-14 min. Tag bradepanden med brownies ud af ovnen og lad dem svale, inden du serverer de lune brownies med en båd klementin (den hvis skal blev revet ned i dejen) og en klat cremefraiche.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brownie, Chokolade, Jamie Oliver, Kage, Dansk mad og Dessert