Brownies opskrift med kaffecreme
SPONSORERET indhold

Brownies med kaffecreme, kirsebær og praliné

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
04. nov. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
12

Ingredienser

Brownies
175 g smør
200 g mørk chokolade af god kvalitet
150 g brun farin eller muscovadosukker
175 g sukker
130 g hvedemel
3 æg.

Praliné:
150 g sukker
100 g pecannødder

1 glas kirsebærsauce
250 g mascarpone
1 spsk flormelis
1 toppet tsk Nescafé
2 pasteuriserede æggeblommer.

Sådan laver du kagen

1. Varm ovnen op til 170 gr. Bræk chokoladen i stykker og kom den i et vandbad sammen med smør. Lad det stille og roligt smelte sammen, mens du rører i det af og til. Når det hele er smeltet, kommes begge slags sukker i. Rør rundt til sukkeret er opløst. Kom chokoladeblandingen i en skål og bland melet i. Rør æggene i dejen. Nu bliver dejen meget elastisk og slipper skålens kanter. Hæld dejen i en form på ca. 22×30 cm beklædt med bagepapir.

2. Bag brownien i 30-35 min. til toppen begynder at se flaget ud og kagen virker nogenlunde fast i det, når du trykker den på midten. Husk at en brownie skal være klæg indeni, men ikke flydende. Lad kagen køle af og skær den ud i firkanter, eller brug en udstikker til at lave cirkler af kagen.

3. Til praliné smeltes sukker i en pande. Skru ned for varmen og kom nødderne i. Lad dem boble lidt i karamellen til alle sukkerklumper er smeltet og hæld så massen ud på et stykke bagepapir og lad det køle af. Hakkes i stykker med en stor kniv.

4. Pisk mascarpone, æggeblommer, flormelis og Nescafé sammen med en elpisker til en creme. Servér et stykke brownie til hver person med creme, kirsebær og hakket praliné.