Opskrift på chokoladekage med hvid chokoladefrosting
Foto: Line Thit Klein Chokoladekage med hvid chokoladefrosting

Opskrift på chokoladekage med hvid chokoladefrosting

Chokoladekage med hvid chokoladefrosting

Denne kage er en skøn kombination. Mørk og saftig chokoladekage lagt sammen med den luftige, milde hvide chokoladefrosting – det er ren chokolademagi.

printer Print
clock Total: 45 minutter
plate Chokoladekage med hvid chokoladefrosting til 8 personer

Chokoladekage:
1,5 dl kakaopulver
100 g mørk chokolade
1 spsk espressopulver
2 dl kogt vand
200 g blødt smør
1 vaniljestang, korn heraf
5 dl mørk muscovadesukker/farin
3 æg
250 g mel
1 ½ tsk bagepulver
½ tsk salt

Hvid choko-frosting
200 g hvid chokolade
2,5 dl flormelis
2,5 dl blødt smør

 

Måske har du også lyst til at prøve: Nemme chokolademuffins

Sådan laver du chokoladekage med hvid chokoladefrosting

1. Tænd ovnen på 190 grader, og smør en stor springform eller lignende – en lille bradepande kan også bruges. Vil du lave en almindelig bradepandestørrelse, så skal mængden af dej fordobles og frostingen ganges 1 ½.


2. Bland kakaopulver, chokolade, espressopulver og vand i en gryde, og varm det langsomt op under omrøring, indtil massen er ensartet og cremet, og stil det så til side.


3. Pisk nu smør, vanilje og muscovadosukker/farin, til det er cremet og luftigt, og tilsæt æggene et ad gangen. Sigt mel og bagepulver i sukkeræggeblandingen, tilsæt salt, og rør dejen cremet. Hæld den varme kakaoblanding i lidt ad gangen, og bliv ved med at røre, indtil dejen er glat.


4. Hæld dejen i den smurte form, og bag den i ovnen i 20-25 minutter, indtil en tandstik kommer ren ud. Lad kagen køle ned, mens du laver den hvide chokoladefrostingen.


5. Lav den ved at smelte den hvide chokolade over vandbad. Tag så den hvide chokolade af varmen, og lad den køle helt ned. Pisk imens flormelis og smør, indtil smørcremen er hvid og luftig i konsistensen. Hæld langsomt den hvide smeltede chokolade i smørcremen, og bliv ved med at piske et minuts tid, til cremen er let og luftig.


6. Del nu den afkølede kage vandret i to dele, og smør den hvide chokoladecreme mellem kagelagene og på toppen. Kagen kan opbevares køligt et par timer, men smager bedst ved stuetemperatur – så tag den ud en times tid før servering.

 

SE OGSÅ: Hvid chokoladebrownie med mandler og rabarber

TIP:

Lad ikke den hvide chokolade blive for varm, når du laver choko-frostingen. Så risikerer du nemlig, at den skiller.

Se, hvad vi ellers skriver om: Chokoladekage, Kage, Dansk mad og Dessert