Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på chokoladekonfekt
Foto: John Bendtsen Chokoladekonfekt

Opskrift på chokoladekonfekt

Chokoladekonfekt

Til seks-otte personer:
200 g mørk chokolade 70%
100 g blød nougat
½ dl stærk kaffe (espresso)
1 spsk amaretto
(italiensk mandellikør)
100 g ren rå marcipan

Pynt:
Ristede mandler og hakkede kakao- eller kaffebønner

Skær chokolade og nougat i små stykker, og smelt dem sammen med den hede kaffe. Rør amaretto i. Skær marcipan i terninger, ca. 1 cm, og bland dem i chokolademassen.

Beklæd en lille firkantet form, ca. 10 x 20 cm, med film eller en opklippet frysepose, fyld den med chokolademassen, og stil formen tildækket i køleskabet.

Pynt med mandler eller bønner og skær den stivnede chokoladekonfekt i snitter.

Se, hvad vi ellers skriver om: Konfekt, Chokolade og Jul