Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Citronfrikadeller
Foto: Thomas Hergaard

Citronfrikadeller - opskrift fra Hjemmet

Citronfrikadeller

Citronfrikadeller er friskt, lækkert og smager af sommerferie.

plate 4 personer
printer Print

Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 12 min.
500 g hakket kyllinge-, kalkun- eller svinekød
4 spsk rasp
1 usprøjtet citron
persille og timian
4 spsk friskrevet parmesanost
salt og peber
6 spsk hvedemel
2 spsk olivenolie/smør
300 g tørret pasta
800 g broccoli
150 g flødeost naturel

  1. Ælt kød sammen med rasp, 1 tsk fintrevet citronskal, 1-2 spsk citronsaft, hakket persille, timian og parmesanost.
  2. Krydr med salt og peber, form farsen til kugler og vend i mel. Brun dem på en pande med olie/smør. Skru ned og lad dem stege ca. 8 min.
  3. Kog pastaen efter pakkens anvisning.
  4. Del broccoli i buketter og snit stilkene fint. Vend dem i pastaen de sidste 3-4 min. af kogetiden.
  5. Hæld pasta/broccoli i en sigte og smelt flødeosten i den varme gryde. Vend pasta/broccoli i gryden og smag til med salt og peber. Servér med frikadeller og evt. parmesanost.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Italiensk mad, Pastaretter og Hovedret