Clam chowder med torsk, muslinger og bacon
SPONSORERET indhold

Clam chowder med torsk, muslinger og bacon

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Blød og cremet fiskesuppe med crunchy bacon til.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
25. mar. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
Total: 35 min

Ingredienser

200 g røget bacon i tern
2 løg, finthakkede
500 g kartofler, skåret i tern på 1x1 cm
6 dl fiskefond eller vand
2 dl piskefløde
Salt og peber
Saften af 1/2 citron
500 g blåmuslinger
400 g torskefilet
1 bundt purløg

Sådan laver du clam chowder:

Kom baconternene op i en gryde og steg dem gyldne. Kom løg og kartofler ved og steg til de er bløde. Hæld fiskefond og piskefløde samt citronsaft i gryden og kog op. Lad det hele simre i 10 min. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.

Skyl muslingerne grundigt i koldt vand og kassér lukkede muslinger. Skær torsken i tern på 2x2 cm. Kom torsk og muslinger øverst i gryden og læg låg på. Damp i 2-3 min. til muslingerne har åbnet sig. Kassér evt. uåbnede muslinger.

Klip purløg ud over den færdige suppe og servér evt. med et stykke brød til.

PRØV OGSÅ: Fiskepinde med ovnkartofler og tartar-sauce