Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Clam chowder med torsk, muslinger og bacon
Foto: Line Thit Klein Clam chowder med torsk, muslinger og bacon

Clam chowder med torsk, muslinger og bacon

Clam chowder med torsk, muslinger og bacon

Blød og cremet fiskesuppe med crunchy bacon til.

clock 35 minutter
printer Print

200 g røget bacon i tern
2 løg, finthakkede
500 g kartofler, skåret i tern på 1x1 cm
6 dl fiskefond eller vand
2 dl piskefløde
Salt og peber
Saften af 1/2 citron
500 g blåmuslinger
400 g torskefilet
1 bundt purløg

Sådan laver du clam chowder:

Kom baconternene op i en gryde og steg dem gyldne. Kom løg og kartofler ved og steg til de er bløde. Hæld fiskefond og piskefløde samt citronsaft i gryden og kog op. Lad det hele simre i 10 min. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.

Skyl muslingerne grundigt i koldt vand og kassér lukkede muslinger. Skær torsken i tern på 2x2 cm. Kom torsk og muslinger øverst i gryden og læg låg på. Damp i 2-3 min. til muslingerne har åbnet sig. Kassér evt. uåbnede muslinger.

Klip purløg ud over den færdige suppe og servér evt. med et stykke brød til.

PRØV OGSÅ: Fiskepinde med ovnkartofler og tartar-sauce

Tip:

Vil du gøre det endnu nemmere eller kan du ikke få fat i blåmuslinger, så brug friske eller optøede kammuslinger eller pillede rejer i stedet. De skal først i suppen lige inden servering.

Se, hvad vi ellers skriver om: Chowder