Opskrift på crème brulee med lakrids
SPONSORERET indhold

Crème brulee med lakrids

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En kendt og elsket klassiker, her tilføjet lakridspulver som giver et lille tvist til smagen. Foretrækker du den helt klassisk, kan du blot udelade lakridspulveret

Af: Cecilie Svensson Foto: Mads Stalschmidt
16. mar. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1 form (ca. 20 cm i diameter) eller fire mindre

8 dl piskefløde
korn fra 2 vaniljestænger
2 spsk lakridspulver, frysetørret, fås bl.a. i Panduro Hobby
8 æggeblommer, pasteuriserede
125 g sukker
Hvidt sukker til karamellisering af overfladen

Sådan laver du crème brulee

  1. Kom piskefløde, vaniljekorn og lakridspulveret i en gryde og varm det op til næsten kogepunktet. Fløden må gerne begynde at ryge let, men skal ikke boble.
  2. Tag gryden af varmen og lad den køle, mens du rører æggeblommerne og sukkeret godt sammen i en skål. Hæld den let afkølede fløde over æggeblandingen og hæld cremen tilbage i gryden. Varm cremen op ved svag til middel varme, indtil den begynder at tykne let.
  3. Hæld derefter cremen op i din form og stil på køl, til den er helt kold. Det tager mindst 3 timer, men lad den gerne stå natten over.
  4. Lige inden serveringen drysser du med et lag sukker, ca. 1 mm, og brænder overfladen med en crème brûlée-brænder.
  5. Lad den bevæge sig over overfladen, indtil sukkeret karamelliserer og danner et sprødt sukkerlåg på overfladen af cremen.
  6. Alternativt kan du sætte cremen ind på øverste rille i en grill-opvarmet ovn og sidde og holde øje med, at sukkeret smelter og bliver gyldent, hvorefter du tager crème brûléen ud med det samme.