-
“Forræder” eller portvinsklub: Deltagerne drak fra morgenstunden
-
Det så du ikke i “Forræder”: Marie måtte trække sig
-
En clairvoyant forudså en stor ændring i Line Kirstens liv – og endte med at få ret
-
82 år, body age 65: Helge Adam Møller lever livet i overhalingsbanen
-
Havshen afslører: Takkede nej til "Forræder"
-
7 ting, du (måske) ikke vidste om André Babikian
-
Victor Lander havde pakket noget helt særligt i sin kuffert til “Forræder”
-
"Forræder"-stjernerne kryber til korset: Her er deres vildeste løgne
-
Marie Watson afslører: Disse scener bliver taget om i “Forræder”
-
Lise Rønnes vilde kærlighedshistorie: Ført sammen med kæresten af kendt sangerinde
-
Lise-Lotte Lohmann skærer igennem: Folk keder mig for hurtigt
-
Her er 5 ting, du (måske) ikke vidste om Rasmus Bruun

Den svære: Lækker kransekage
Skal der være fest, så lad der være fest - her trækker vi det tunge nytårsskyts frem og laver kransekage helt fra bunden. Indrømmet - det tager lidt tid, men smagen er det hele værd. Se her, hvordan du bager kransekage:
Ca. 20 personer
Ingredienser
- 200 g smuttede mandler
- 300 g sukker
- 3 æggehvider
- 500 g ren rå marcipan
- lidt flormelis
- Glasur:
- 3 dl flormelis
- 3 spsk. pasteuriseret æggehvide
- 1 tsk. hvidvinseddike eller citronsaft
Sådan laver du kransekage fra bunden
- Rist de smuttede mandler på en tør slip let-pande 2-3 min. De skal ikke tage farve, og der skal vendes rundt i dem hele tiden med en spatel.
- Kom de varme mandler og sukker i en foodprocessor, og mix det meget fint. Tilsæt æggehviderne, og mix igen, til massen er ensartet.
- Riv marcipanen på råkostjernet, og kom den i mandelmassen. Mix igen. Lad dejen stå tildækket i køleskab, til den er helt kold. Det tager 2-3 timer.
- Drys bordet med flormelis. Tril dejen i pølser, som du skærer i længderne 8, 12, 16, 20, 24, 28 og 32 cm.
- Tryk dem, så de får form som tagrygge. Saml pølserne til ringe. Stil ringene på bagepapir på 1-2 bageplader, alt efter hvor stor en ovn du har.
- Stil bagepladen oven i en anden bageplade. Bag kransekageringene ved 225 gr. ca. 10 min. på midterste ovnribbe.
- Afkøl dem på en rist på bagepapiret. Lad ringene afkøle helt.
- Pisk flormelis med pasteuriseret æggehvide og eddike. Det skal være tyktflydende og sejt.
- Kom det i en kagesprøjte. Sprøjt det på ringene i zigzagmønster. Lad det størkne.
- Stil ringene oven på hinanden.